Pe ce legi mai pun semnătura aleşii de Teleorman: Eugen Pîrvulescu propune sancţionarea administratorilor de bloc care nu prezintă documentele solicitate de autorități

Neprezentarea documentelor solicitate de către organele de control ar putea aduce administratorilor asociațiilor de proprietari amenzi ce pot ajunge până la 3.000 de lei, potrivit unui proiect de lege iniţiat de trei parlamentari ai PNL, printre care şi senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari prevede noi obligații pentru administratorii asociațiilor de proprietari în cazul solicitărilor făcute de organele de control.

Astfel, dacă nu prezintă documentele solicitate de către inspectorii autorităților statului (angajați ai compartimentelor pentru sprijinirea și îndrumarea asociațiilor de proprietari din cadrul primăriilor), administratorii asociațiilor de proprietari pot primi amenzi contravenționale cuprinse între 500 și 3.000 de lei.

Propunerea de sancționare a administratorilor în cazul neprezentării actelor solicitate apare în contextul în care legislația actuală nu obligă asociațiile de proprietari să prezinte la control documentele solicitate, neexistând o prevedere expresă care să permită sancționarea administratorului pentru această faptă.

Iniţiatorii proiectului de lege îşi motivează demersul prin faptul că, potrivit statisticilor, în România există nu mai puțin de 130.000 de asociații de proprietari, iar în ultimii ani au apărut multe situații în care administratorii asociațiilor de proprietari au comis abuzuri, falsuri în acte, furturi sau diverse fraude.

Pentru a se putea aplica, proiectul de act normativ are nevoie de votul ambelor camere ale Parlamentului, de promulgare prin decret prezidențial și de publicarea în Monitorul Oficial. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. Ion says:

    Semianalfabetul Parvullescu salveata tara prin astfel de propuneri penibile…

Leave a Comment

*

code