Pe ce legi mai pun semnătura aleşii de Teleorman: Deputatul Calotă Ică vrea bonus pentru şoferii disciplinaţi

Deputaţii ALDE Calotă Florică Ică şi Florin Toma Petcu şi deputatul PSD Neculai Iftimie sunt iniţiatorii unui proiect de lege prin care se urmăreşte recompensarea şoferilor disciplinaţi.

Concret, conform propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, persoanele fizice şi juridice care în decursul unui an calendaristic nu au fost sancţionate şi nu au cumulat puncte de penalizare, vor primi ca bonus, pentru anul următor, 2 puncte faţă de pragul de 15 puncte pentru care se suspendă exercitarea dreptului de a conduce.

Iniţiatorii proiectului de lege susţin că, în România, pe cei 75.000 de km de drumuri publice circulă peste 4.800.000 autovehicule, iar permis de conducere au peste 5.400.000 de romîni.

“Sistemul circulaţiei rutiere este unul complex în care coexistă şi inter-acţionează trei factori ai săi: factorul rutier; factorul tehnic; factorul uman. Factorul uman implicat în circulaţia rutieră reprezintă omul şi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă cunoştinţe teoretice şi practice de conducere; să aibă îndemânarea necesară; să fie apt medical şi psihologic pentru a exercita meseria; să conducă preventiv-defensiv, în vederea asigurării siguranţei în trafic. În unele state din UE, conducătorilor auto care nu acumulează niciun punct de penalizare, în decursul unui an calendaristic, li se atribuie, în anul următor, un bonus de 2 puncte peste pragul de 15 puncte, astfel suspendarea dreptului de conducere se poate face la cumularea în anul următor a 17 puncte de penalizare”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. jan says:

    O vorba din teleorman se potriveste perfect acestui ica: ;;Dupa ce ca esti prost ….. in poteca,,

  2. marius says:

    DA ,O RECOMPENSA PT PARLAMENTARII CARE VORBESC CORECT? CINE O FI ALES PE BOUL ASTA ,NU STIU?

Leave a Comment

*

code