Politic

Paul Chicu, preşedintele PC Teleorman, despre europarlamentare

Ioan DUMITRESCU

Dacă partidele mari, precum Partidul Social Democrat Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Democrat Liberal îşi cunosc traseele şi destinele politice, micile formaţiuni politice, de buzunar, precum Partidul România Mare, ce a mai rămas din el, Partidul Uniunea Naţională pentru Progresul României, Partidul Conservator, partidul etnic Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, partidele romilor, acestea trebuie să se plieze pe linia puterii, oricare ar fi ea; practic, micile formaţiuni politice, cele care asigură echilibru în balanţa cântarului politic, sunt obligate să se grupeze şi plieze pe lângă putere, oricare ar fi ea.

Aflat în teritoriu, la graniţa de nord a Dunării, judeţul Teleorman este beneficiarul afluxului politic din toate partidele politice, inclusiv a Partidului Conservator.

Organizaţia Judeţeană a Partidului Conservator Teleorman, condusă de Paul Chicu, cum îi place domniei sale să se prezinte, cu origini turceşti, este, sau se vrea, o organizaţie mică, care să fie în stare să răstorne ca o buturugă mică, carul mare. Domnul preşedinte Paul Chicu apreciază că apariţia Uniunii Social Democrate ca alianţă preelectorală, fără Partidul Naţional Liberal, cu care conservatorii au cochetat o perioadă, este un fapt benefic. Partidul domnului Dan Voiculescu totdeauna s-a pliat pe osatura marilor formaţiuni politice, singuri nefiind în stare să ducă un război politic. La fel şi în Teleorman, Organizaţia Judeţeană a Partidului Conservator condusă de domnul Paul Chicu, consideră că de data asta vântul bate de la PSD, nu de la PNL, drept pentru care apreciază, măcar declarativ, că Uniunea Social Democrată, cu PSD, cu PC, cu UNPR şi fără PNL, este suficient de coagulată în lupta pentru alegerile europarlamentare din 25 mai anul acesta. Conştient însă de rolul Partidului Conservator, de forţa trustului Intact, preşedintele PC Paul Chicu, chiar dacă organizaţia judeţeană a judeţului nostru nu are nici un candidat pe posturile eligibile de la alegerile europarlamentare, consideră că poziţia şase de pe lista USD cu doamna Maria Grapini, este unul onorant, şi mai ales sigur.

De altfel domnul Paul Chicu apreciază favorabil şi locul social-democratei Viorica Vasilica Dăncilă pe locul nouă acest an, spre deosebire de locul zece din urmă cu cinci ani de la ultimele alegeri europarlamentare. Este o dovadă de încredere pe care social-democraţii i-o acordă doamnei Dăncilă, dar şi de dorinţa ca, împreună cu doamna Dăncilă, să tragă lista în sus.

Referitor strict la faptul că PNL va candida pe liste proprii la alegerile europarlamentare, Paul Chicu afirmă că este decizia strict a liberealilor, iar social-democraţii care vor merge la pachet cu conservatorii şi cu uneperiştii nu intenţionează în campania electorală să îi atace pe colegii din USL, pe liberali. Dar cine ştie până atunci ce se va mai întâmpla.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.