Economie

Patru spitale din Teleorman au fost controlate de CAS – Printre deficienţe: decontarea nejustificată a unor servicii

Luna trecută, Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman a efectuat 4 controale tematice la furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu CAS Teleorman, în legătură cu furnizarea serviciilor care fac obiectul contractelor încheiate pe baza documentelor justificative corespunzătoare, în conformitate cu reglementarile în vigoare. Controalele s-au efectuat de către echipe constituite din Compartimentul Control în baza ordinelor de serviciu emise în acest sens. Controalele s-au efectuat la furnizorii de servicii medicale spitaliceşti, respectiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, Spitalul Municipal Caritas Roşiorii de Vede, Spitalul Municipal Turnu Măgurele şi Spitalul de Psihiatrie Poroschia.

Potrivit datelor furnizate de CAS Teleorman, s-a recurs la verificarea modului de respectare de către furnizor a condiţiilor existente la momentul evaluării şi a criteriilor care au stat la stabilirea valorii de contract; verificarea modului de respectare a clauzelor contractuale şi concordanţa între serviciile medicale contractate, raportate de către furnizor şi decontate de către CAS şi serviciile consemnate în evidenţele specifice existente la nivelul spitalului.

În urma controalelor, echipa de control a constatat că cele patru spitale au decontat de la casă necuvenit suma de 26.831,71 lei. Constatările care au condus la concluzia că banii au fost decontaţi necuvenit au fost că unităţile spitaliceşti au raportat nejustificat pentru decontare internări de zi în timpul internărilor continue şi au emis nelegal unele prescripţii medicale în regim compensat sau gratuit, pentru asiguraţi, pe timpul internării acestora.

În urma acestor constatări, CAS  a dispus respectarea cu stricteţe a Normelor Metodologice de aplicare a contractului-cadru referitoare la efectuarea şi raportarea serviciilor medicale, precum şi remedierea deficienţelor constatate la furnizorii de servicii medicale controlaţi. În ceea ce priveşte suma de 26.831,71 lei decontată necuvenit de spitale luna trecută, în cursul lunilor octombrie şi noiembrie, aceasta a fost recuparată de CAS în totalitate. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.