Eveniment

Patru pomi căzuţi, o gospodărie inundată şi o maşină avariată – primul bilanţ al vijeliilor de luni noaptea

Ploile, vântul puternic şi frigul sunt resimţite din plin în Teleorman, în condiţiile în care meteorologii au emis cod portocaliu de ploi în partea de sud a ţării, începând de luni seara, la ora 21.00 până miercuri, la ora 02.00.

În Alexandria, potopul a început luni seara, cu vânt puternic şi ploaie în rafale unde trei copaci au fost doborâţi de vânt în noaptea de luni spre marţi. Unul a căzut, potrivit purtătorului de cuvânat al ISU Teleorman, la intersecţia străzii Bucureşti cu Dunării pe un Mercedes, maşina fiind serios avariată, un altul pe şoseaua Turnu Măgurele şi un al treilea în zona catredralei, acesta din urmă fiind destul de mare, însă, din fericire, nu a provocat nici o pagubă. Meteorologii atenţionează asupra faptului că în intervalul menţionat procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece, iar temperaturile diurne se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului.

“De la ora 01.00 noaptea şi până la primele ore ale diminineţii de marţi numărul intervenţilor pompierilor nu a fost mare, prin apelul unic de urgenţă 112 pompierii fiind solicitaţi la trei copaci căzuţi în Alexandria, unul la Roşiorii de Vede şi tot la Roşiorii de Vede s-a intervenit pentru scoaterea apei dintr-o gospodărie inundată din cauza refulării unei canalizări, aceasta dovedindu-se ulterior că a fost înfundată”, a declarat Gelu Dragomir, purtător de cuvânt ISU Teleorman.

Şi în Alexandria canalizările au făcut cu greu faţă cantităţii mari de precipitaţii căzute, însă, spunea Gelu Dragomir, deşi au fost artere de circulaţie în Alexandria care au fost acoperite de apă, acest lucru s-a datorat faptului că a plouat în cantităţi mari într-un timp scurt, canalizările preluând destul de greu apa, dar nu au fost probleme din această cauză.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se menţine până la ieşirea judeţului de sub incidenţa codului portogaliu, prefectul de Teleorman, Liviu Dumitraşcu, şi directorii serviciilor deconcentrate din judeţ luând măsura de activare a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din primării. Prefectura Teleorman dat ordin ca toate cursurile râurilor să fie ţinute sub observaţie pentru a se evita posibilele inundaţii şi totodată, primarii localităţilor teleormănene, care sunt şi coordonatorii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, să intensifice programul de curăţenie stradală şi să degajeze rigolele şi gurile de scurgere de deşeurile necontrolate, frunze, crengi sau alte gunoaie, iar echipele de serviciu să fie pregătite pentru intervenţia promptă şi să verifice zonele inundabile, pentru a degaja, dacă este cazul, acumulările de apă sau să apeleze 112 pentru situaţiile de urgenţă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.