Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Patru deputaţi de Teleorman au votat Legea prin care referendumul de revizuire a Constituţiei are loc la 30 de zile de la adoptarea în Parlament a propunerii

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 5 septembrie, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, potrivit căreia referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie să aibă loc într-o zi de duminică, ultima din interiorul perioadei de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a iniţiativei de revizuire. Potrivit normelor legale în vigoare, există posibilitatea organizării unui plebiscit în orice zi a săptămânii.

Concret, proiectul susţinut de senatorii PSD constă în adăugarea a patru alineate la articolul 6 din Legea referendumului.

“Cetăţenii României sunt chemaţi să-şi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută la art. 151 (alin. 3) din Constituţia României, calculată de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţă publică, de îndată, prin mijloace de comunicare, această dată”, se arată la alineatul 4 al articolului 6.

În favoarea proiectului de lege au votat deputaţii PSD de Teleorman Valentin Boboc, Liviu Dragnea şi Violeta Răduţ, dar şi deputatul ALDE Calotă Florică Ică, în timp ce deputatul PNL Mara Calista a votat “împotriva” iniţiativei legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, iar proiectul adoptat va merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code