Politic

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), în linie dreaptă pentru locale

Dacă la începutul anului se știau puține lucruri despre filiala Teleorman a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), după numirea lui Liviu Neagu în fruntea acesteia, dar și în funcția de secretar general la nivel național, umaniștii câștigă teren într-un județ în care până acum se vorbea despre PSD și PNL, iar, din când în când, și despre câteva partide mai mici, în principal despre mutările liderilor acestora și mai puțin despre acțiunile membrilor și filialelor locale.

În urma achizițiilor din rândul parlamentarilor, mai mult sau mai puțin controversate, se pare că PPU(social-liberal) prinde contur atât în Camera Deputaților, cât și la Senat, devenind un actor politic de luat în seamă.

“Nu avem ca țintă să câștigăm totul, nu ne este teamă că pierdem totul fiindcă noi suntem la început, ci vom face diferența exact acolo unde trebuie și exact când trebuie. În Teleorman, ca și în țară, multe majorități în consiliile locale, dar și în consiliul județean, se vor face cu participarea PPU(social-liberal).

La întâlnirea de sâmbătă, am lansat candidații pentru alte șase localități din județ și am dezbătut variantele de a avea candidat propriu pentru Primăria Alexandria sau de a merge doar cu listă de consilieri locali, întrucât scopul nostru este de a asigura echilibrul în Consiliul Local Alexandria, iar în cazul foarte probabil în care PSD și PNL vor avea un număr apropiat de consilieri, iar noi depășim cinci procente, majoritatea se poate face doar cu PPU(social-liberal), fie de PSD, fie de PNL, una dintre cele două funcții de viceprimar revenind umaniștilor.

Urmăresc atent ce se întâmplă pe scena politică și nu cred în constituirea unei alianțe electorale PSD-ProRomânia-ALDE, strict în această formulă, nici în Teleorman, nici în țară, așa cum se încearcă să se inducă ideea, dar nici în formarea unei alianțe puternice de dreapta, însă am convingerea că umaniștii vor conta semnificativ în perioada imediat următoare.

Știu că este mult de muncă, dar sunt sigur că se poate. Așa cred și Alexandru Ionescu, Viorica Siteavu, Tică Dicu, Petrică Iordache (Pietroșani), Lenuța Manea (Lița), Camelia Paraschiv (Ciuperceni), Florin Tăujan (Buzescu), Camelia Radovanovici, Petruța Băloi (Dracea), Ionela Cătrună (Furculești), Valeria Crăciun, Tudorel Copăceanu (Bogdana), Mirela Chirca (Scrioaștea), Ionel Nițu (Nenciulești), Marin Tăujan (Mavrodin), Sanda Nădrag (Suhaia) și alte câteva sute, până acum, de umaniști teleormăneni”, a declarat Liviu Neagu.

Dacă are dreptate sau nu, vom vedea după alegeri, cert este că Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este unul dintre actorii politici activi ai momentului.

One Comment

 1. #Adevarulinpolitica

  Pentru alegător, contează enorm CINE ESTE OMUL, nu sigla de partid!
  În toate regulamentele instituțiilor publice se precizează foarte clar: alesul națiunii lucrează pentru cetățean și nu pentru partid!
  După achizițiile din parlament…DEZAMĂGIRE TOTALĂ!
  Partidul Puterii Umaniste a anunțat, astăzi, înscrierea în partid a deputatului de Arad, Dorel Căprar.
  Fostul deputat PSD este inculpat în dosarul mitei de la Direcția de Drumuri Timişoara, fiind trimis în judecată alături de foști lideri ai PSD Arad.
  În plus, PPU a anunțat cu o zi în urmă, înscrierea în partid a fostului senator ALDE, Teodor Meleșcanu respectiv a fostului deputat Grațiela Gavrilescu.

  Întrebare: PPU este aspirator de politicieni inculpați sau parlamamentari ‘puternici’ marca PSD?

  Spor, la achiziții marca “politicieni fără pic de demnitate” și in Teleorman!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.