Politic

Partidul Mişcarea Populară se lansează şi în Teleorman

Carmen Dumitrescu

După ce s-a făcut anunţul oficial al înfiinţării unei organizaţii a PMP în Teleorman, condusă de fostul deputat Adrian Florescu, despre evoluţiile şi achiziţiile acestui partid s-a vorbit extrem de puţin şi, în general, pe sub mână. Explicaţia rezidă în faptul că, chiar dacă există o teamă a PDL că mai mulţi democrat-liberali ar putea migra către noua formaţiune de Dreapta, majoritatea nu doresc să discute despre asta, pentru a nu agita spiritele. De cealaltă parte, reprezentanţii PMP spun că nu vor să “fure” membrii niciunui partid politic din Teleorman, urmărindu-se mai curând definirea unei structuri politice bazată pe societatea civilă şi oameni fără un trecut politic discutabil. În tot acest timp, cei care au avut sarcina organizării filialei judeţene a PMP s-au ocupat de chestiuni pur tehnice, legate de amenajarea sediului sau de identificarea de persoane interesate să se înscrie în acest partid, pentru a se putea contura, teoretic şi practic, structura unei organizaţii de partid. Dar a venit momentul în care curioşii îşi vor putea clarifica nelămuririle, pentru că structura judeţeană de conducere a PMP pregăteşte o reuniune cu structura de conducere naţională a partidului în cursul zilei de marţi, 15 octombrie. Potrivit preşedintelui PMP Teleorman, Adrian Florescu, evenimentul constituie primul pas dintr-o ascensiune pe care o vede ca fiind certă pe termen lung la nivelul judeţului şi nu numai: “Este primul pas în evoluţia acestui partid, căruia îi văd un viitor îndelungat şi de succes în politica judeţeană. De aceea, beneficiem acum de vizita conducerii centrale a partidului, care vrea să vadă cum s-a organizat până acum acest partid şi să ne cunoască membrii”.

Până în acest moment, şi-au confirmat prezenţa la eveniment preşedintele PMP, Eugen Tomac, şi secretarul general Cristian Petrescu, însă potrivit celor din conducerea filialei judeţene, este foarte posibilă participarea consilierilor prezidenţiali Daniel Funeriu şi Cristian Diaconescu. Întâlnirea va avea loc la Hotel Parc, într-o sală cu o capacitate de până în 100 de locuri, iar membrii prezenţi au fost invitaţi în limita locurilor disponibile. Ulterior întâlnirii cu membri va avea loc şi o conferinţă de presă la sediul partidului, abia finalizat.

Potrivit preşedintelui filialei judeţene, Adrian Florescu, în cadrul conferinţei de presă va fi prezentată structura de conducere a organizaţiei Teleorman şi cei interesaţi vor putea vedea care sunt membrii cei mai importanţi ai noii formaţiuni politice, implicaţi acum în procesul de organizare şi, mai târziu, de popularizare a PMP.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.