Politic

Partidele politice din Teleorman, pe ultima sută de metri în pregătirea europarlamentarelor

Carmen Dumitrescu
Alegerile europarlamentare încep să pună în mişcare mediul politic autohton, deşi, până în acest moment, doar două partide – PSD şi PP-DD – au reuşit să aducă în faţa opiniei publice nişte candidaţi siguri. Restul partidelor încă dezbat problema şi speră ca într-un timp relativ scurt să vină şi ele cu propuneri viabile. Astfel, PSD s-a focusat încă de la începutul acestui an pe promovarea Vioricăi Dăncilă, aceasta bucurându-se în continuare de susţinerea partidului pentru recâştigarea încă unui mandat în Parlamentul European. Şi dacă lucrurile vor decurge potrivit aşteptărilor şi calculelor prealabile, există şansa ca judeţul Teleorman să fie foarte bine reprezentat în Parlamentul European, în contextul în care şi candidatul PP-DD, Liviu Neagu, aflat pe locul 4 pe lista candidaţilor la europarlamentare, ar câştiga un mandat. De altfel, atât Viorica Dăncilă, cât şi Liviu Neagu au început să lucreze la vizibilitatea publică în această perioadă, pentru a-şi asigura popularitatea, dar şi pentru a-şi promova proiectele, în eventualitatea câştigării unei poziţii în P.E.
Celalalte partide din Teleorman, însă, n-au reuşit să vină cu ofertele electorale până la acest moment. PDL va avea un candidat din Teleorman, lucru precizat cu mai multă vreme în urmă de către preşedintele PDL Teleorman, Teodor Niţulescu, în persoana notarului Anişoara Radu. Însă, nici în acest moment, nu se ştie poziţia pe care aceasta se află în lista candidaţilor, astfel că este destul de dificil de precizat dacă opţiunea PDL Teleorman este şi una care ar avea şanse în cadrul acestei curse electorale. Nici PMP Teleorman nu a venit până acum cu o propunere, chiar dacă liderul partidului, Adrian Florescu a declarat că la începutul acestei săptămâni ar fi foat cazul să transmită la Bucureşti propunerea Teleormanului pentru europarlamentare. Desigur, este de aşteptat ca în cursul zilelor următoare, partidul să vină cu oferta lui electorală, astfel încât să se poată face demersurile aferente popularizării candidatului.
Până în acest moment, singurul partid care nu şi-a declarat intenţia de a nominaliza un candidat pentru alegerile din acest an este PNL Teleorman. Ca atare, filiala Teleorman a PNL este, de principiu, dispusă să se lupte pentru lista candidaţilor PNL la nivel naţional, considerând probabil că, în condiţiile actuale, nicio propunere de candidat nu ar fi câştigătoare. Dar nu este exclusă nici posibilitatea ca PNL Teleorman să ia în cele din urmă decizia de a intra în această nouă bătălie cu un candidat propriu, ceea ce ar constitui un impuls suplimentar pentru militanţii şi simpatizanţii formaţiunii politice.
Oricum, este de aşteptat ca într-o săptămână, toate partidele politice din Teleorman să aibă deja oferta electorală pregătită şi să înceapă deja cursa promovării protagoniştilor campaniei pentru alegerile europarlamentare, până acum fiind stabilite, în linii mari, doar echipele de campanie şi unele tuşe generale ale strategiei de luptă electorală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.