Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Partidele politice caută candidaţii pentru anticipatele de pe 5 noiembrie

Teleormănenii din trei localităţi din judeţ vor merge la urne, pe 5 noiembrie, pentru a-şi alege primarul, după ce vechii edili au pierdut mandatele câştigate în iunie 2016. Astfel, la Poeni, Cervenia şi Salcia vor fi organizate alegeri parţiale anticipate în prima duminică din luna noiembrie, în acest sens fiind elaborat deja un calendar al acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a scrutinului.

Potrivit AEP, cu cel puţin 20 de zile înainte de data alegerilor, respectiv pe data de 17 octombrie, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, sub semnătura conducerii organizaţiilor judeţene ale acestora şi pe baza listei susţinătorilor (candidaţii independenţi, pe baza listei susţinătorilor) îşi vor depune candidaturile, în scris, în două exemplare originale şi două copii.

Candidaturile depuse vor rămâne definitive pe data de 24 octombrie, potrivit calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale. De asemenea, cel mai târziu cu 5 zile înaintea datei alegerilor, respectiv marţi, 31 octombrie, vor fi tipărite buletinele de vot.

În ceea ce priveşte campania electorală, aceasta va începe cu 15 zile înainte de data alegerilor, mai exact pe 22 octombrie, şi se va încheia sâmbătă, 4 noiembrie, ora 07:00.

Totodată, în ceea ce priveşte numărul total de alegători înscrişi în Registrul electoral, potrivit informaţiilor date publicităţii de Autoritatea Electorală Permanentă, la data de 11 septembrie 2017, pentru Poeni erau înscrişi 2.354 de alegători, pentru Cervenia 2.487, în timp ce, pentru Salcia, erau înscrişi 2.181 de alegători.

 

În aripa liberală se fac sondaje pentru stabilirea candidaţilor

 

Pentru cele trei unităţi administrativ-teritoriale rămase fără primar, formaţiunile politice caută candidaţii cu cele mai mari şanse să se aleagă cu un mandat după data de 5 noiembrie.

Referitor la subiect, liderul liberalilor teleormăneni, senatorul Eugen Pîrvulescu a precizat că, momentan, organizaţia PNL Teleorman este la stadiul sondajelor în toate cele trei localităţi, pentru fiecare dintre ele existând două-trei variante de candidaţi. Totodată, a precizat senatorul PNL, în câteva zile se vor şti cele trei variante cu care liberalii vor intra în cursa electorală.

“În prezent noi facem sondajele de opinie în toate cele trei localităţi, avem pentru fiecare comună două-trei variante, la Salcia chiar trei variante, urmând ca în câteva zile să ştim exact care vor fi candidaţii. Pot să vă asigur că luptăm să păstrăm cele două primării în care am avut primari, respectiv Poeni şi Cervenia, şi, totodată, ne batem şi pentru Salcia, unde avem şanse mari”, a declarat preşedintele PNL Teleorman.

În judeţ, în toate cele trei cazuri s-a ajuns la organizarea alegerilor anticipate după ce edilii alesi la scrutinul din iunie 2016, respectiv Marin Cucurezeanu (Cervenia), Ionel Ilcus (Poeni) si Marius Şună ( Salcia), au pierdut procesele cu Agenţia Naţională de Integritate, sentinţele fiind definitive.
Ionel Ilcuş, primarul de la Poeni, a rămas fără mandatul încredinţat de electorat cu mai bine de un an în urmă, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat, încă din decembrie 2013, că acesta a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al Comunei Poeni şi calitatea de administrator la două societăţi comerciale.

Pe de altă parte, Marian Cucurezeanu, primarul din Cervenia, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, acesta deţinând simultan, în perioada august 2009-ianuarie 2013, funcţia de Primar al Comunei Cervenia şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată.

Într-o astfel de situaţie se găseşte şi primarul demis al comunei salcia, Marius Şună, pentru care Agenţia Naţionala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate încă din anul 2008. În cele din urmă, după un lung proces intentat instituţiei, Marius Şună a pierdut definitiv procesul şi a rămas fără mandatul câştigat în iunie 2016. (Violeta Mocanu)

 

1 Comment

  1. Ionut Dim says:

    PNL Teleorman nu mai cauta candidati. Il are pe domnul Inginer Florica Mara!

Leave a Comment

*

code