Sport

Parteneriat tot mai strâns CSS – FCM Alexandria – “Vrem ca de acum încolo fiecare generaţie să poată trimite copii către FCM!”

cssDespre parteneriatul existent între CSS Alexandria şi FCM Alexandria, privind formarea de tineri sportivi şi promovarea lor la echipa municipiului, respectiv trecerea tinerilor fotbalişti către grupele de seniori ale FCM, s-a tot vorbit în ultimii ani. Totuşi, niciodată până acum nu s-a vorbit la modul concret de un program comun între cele două echipe, de prezenţa antrenorilor de la FCM la antrenamentele juniorilor de la CSS, de includerea unui număr de opt jucători în programul primei echipe de seniori a FCM-ului ş.a.m.d. Acesta este proiectul pe care l-a stabilit, în această iarnă, conducerea clubului FCM Alexandria, împreună cu stafful tehnic, coordonat de antrenorul Romulus Ciobanu, alături de cei trei secunzi ai săi, Sorin Albeanu, Marian Botea şi Marian Ioana, care vor urmări îndeaproape grupele de juniori care se pregătesc la CSS Alexandria şi care, unii din sportivi, deja vor intra într-un program de pregătire al primei echipe.

Sorin Albeanu, antrenor la CSS Alexandria şi antrenor secund la FCM Alexandria, este considerat un liant între cele două cluburi la acest moment, el fiind tehnicianul care a lucrat cu majoritatea tinerilor promovaţă în această iarnă la prima echipă din Liga a 4-a. “Ce pot să spun, eu am lucrat cu majoritatea acestor tineri, opt la număr, care provin de la grupa 1997, care au făcut pasul în iarnă către prima echipă a FCM Alexandria, însă meritul este al tuturor celor implicaţi în acest parteneriat. Nu vreau să vorbesc acum despre anii trecuţi, când ştiu că s-a încercat de fiecare dată o colaborare între CSS şi FCM, dar cred că niciodată nu s-a pus la modul serios o colaborare aşa cum se vrea de această dată. Adică, la acest moment s-a pus accent pe grupa de vârstă 1996-1997, iar în sezonul următor, în eventualitatea promovării noastre în Liga a 3-a, dacă se menţin prevederile federaţiei legate de vârsta juniorilor, se va pune accent pe sportivii grupei ’98-’99. Un exemplu în acest sens este colaborarea care s-a stabilit cu grupa 2001, a domnului Gudan, aceştia vor juca pentru echipa de juniori a FCM II, din Liga a 5-a, în anul următor încercăm să promovăm grupa 2002, iar o parte din cei de la 2001, care vor confirma, să facă pasul spre echipa de seniori a FCM II, şi tot aşa… cam asta am vrea să facem de acum încolo, eu sper ca un număr cât mai mare din aceşti copii să confirme şi în câţiva ani să putem vorbi de cât mai mulţi fotbalişti localnici la echipa de seniori a FCM-ului”, a spus antrenorul Sorin Albeanu, cel care a ocupat şi funcţia de antrenor principal, pentru câteva etape, în Liga a 3-a, pe banca FCM Alexandria.

Tehnicianul alexăndrean a vorbit deschis despre şansele pe care le vede în acest sezon în campionatul judeţean pentru FCM Alexandria de a depăşi pe Sporting Turnu Măgurele, dar şi despre speranţele pe care le are de la jucătorii cu care a lucrat de la vârste fragede, sportivii generaţiei ’97, despre obiectivele imediate şi pe termen lung ale grupelor de fotbalişti de la CSS Alexandria.

“Din punctul meu de vedere, ar fi o satisfacţie cu atât mai mare, dacă din această generaţie cu care eu am lucrat de la 7-8 ani, să văd că pot juca la un nivel cât mai ridicat trei-patru fotbalişti. Inclusiv faptul că pot reprezenta nucleul acestei echipe, este un lucru deosebit”

“Ca obiectiv imediat, sperăm să câştigăm fiecare joc, atât cele oficiale, din campionat, cât şi cele amicale, să apară automatismele de joc, să crească jocul în valoare. Din punctul meu de vedere, echipa din Turnu Măgurele nu mai poate rata primul loc, chiar dacă am câştiga noi acolo, nu cred că vor pierde primul loc”

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.