Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Parlamentul votează, miercuri, noua conducere a Curţii de Conturi: Florin Tunaru candidează pentru postul de vicepreşedinte al Autorităţii de audit

Noua conducere a Curţii de Conturi va fi aleasă în plenul reunit al Parlamentului miercuri, 11 octombrie, candidaţii la una din funcţiie de conducere fiind audiaţi de Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului marţi, 10 octombrie.

Nu mai puţin de 14 candidaţi şi-au depus candidaturile pentru o funcţie de conducere în Curtea de Conturi, printre aceştia şi teleormăneanul Florin Tunaru, care candidează pentru postul de vicepreşedinte al Autorităţii de audit.

Autoritatea de Audit este un organism independent din punct de vedere operaţional faţă de Curtea de Conturi şi faţă de celelalte autorităţi responsabile cu gestionarea şi implementarea fondurilor comunitare nerambursabile şi este, totodată, singura autoritate naţională competentă să efectueze audit public extern, în conformitate cu legislaţia comunitară şi naţională, asupra fondurilor menţionate; poate efectua audit public extern şi asupra altor categorii de fonduri, urmând ca reglementările care vizează fondurile respective să prevadă şi asigurarea resurselor necesare.

Florin Tunaru a ocupat funcţia de vicepreşedinte ANAF, având responsabilităţi în îndrumarea şi coordonarea activităţii de inspecţie fiscală, în perioada mai 2012 – iunie 2017, acesta fiind demis din funcţie de fostul premier Sorin Grindeanu.

De asemenea, la începutul lunii martie, în şedinţă de Guvern a fost aprobat memorandumul privind numirea vicepreşedintelui ANAF Florin Tunaru în calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare, instituţie financiară specializată, ce are ca unic obiect de activitate contragarantarea garanţiilor acordate de fondurile de garantare, persoane juridice române, pentru creditele şi alte instrumente de finanţare obţinute de întreprinderile mici şi mijlocii de la instituţiile de credit şi alte instituţii financiare nebancare, autorizate potrivit legii. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code