Politic

Parlamentarii liberali teleormăneni, împotriva proiectului Roşia Montană

Ioan DUMITRESCU

Despre proiectul de exploatare de la Roşia Montană care a reuşit să întărâte spiritele şi care pare să clatine însăşi construcţia Uniunii Social Liberale, indiferent dacă se va realiza sau nu, vor exista discuţii mereu. Astfel, preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, parlamentar de Teleorman a declarat: „Eu am comunicat din ce motiv PNL nu votează acest proiect. Acum, eu sunt flatat de importanţa bruscă pe care grupul parlamentar liberal a căpătat-o. Cu alte cuvinte, dacă liberalii vor ceva, se face, dacă liberalii nu vor, nu se face. Putem şi noi în ţara asta, în România, să ştim cel mai mare partid din ţară, cu cele mai mari grupuri parlamentare, cu primul ministru, respectiv PSD, ce poziţie are în această chestiune? Susţine sau nu susţine acest proiect?”. Preşedintele Senatului chiar îl atacă pe premierul Victor Ponta pentru duplicitarismul său, Ponta declarând că din funcţia de prim-ministru aprobă proiectul de exploatare de la Roşia Montană, dar ca deputat se opune. „Premierul care a spus că în calitate de parlamentar votează împotrivă, când a auzit că şi noi votăm împotrivă, a declarat că nu mai are rost dezbaterea parlamentară. Fals! Dezbaterea parlamentară trebuie să aibă loc, indiferent ce decide un partid sau altul, mai ales că este vorba despre un partid care nu este majoritar.

De altfel, este de notorietate faptul că în cadrul Uniunii Social Liberale, între PSD şi PNL nu au existat discuţii pe marginea proiectului Roşia Montană şi nu a fost luată nici o decizie în acest sens.

Cum va vota preşedintele PNL Crin Antonescu, senator de Teleorman, se ştie; este posibil ca deputaţii Ică Calotă Florică, Colegiul 5 Roşiorii de Vede, şi Marin Almăjanu, Colegiul 6 rural, să fie disciplinaţi, şi să voteze ca şeful. Astfel, cei trei parlamentari liberali de Teleorman vor vota împotriva proiectului Roşia Montană. Cu ce îi afectează pe teleormănenii liberali exploatarea cu cianuri de la Roşia Montană doar parlamentarii respectivi pot explica, în afara faptului că votul va fi pur politic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.