Politic

Parlamentarii chiulangii, încurcaţi de semnătura electronică

Despre aleşii neamului se ştie că nu se grăbesc să-şi facă simţită prezenţa în Legislativ, astfel că se întâmplă adesea ca şedinţele să fie amânate din cauza lipsei cvorumului.

În rândul aleşilor teleormăneni, primul loc pe podiumul chiulangiilor este de departe ocupat de senatorul PNL Crin Antonescu. Acesta ajunge rar în Camera superioară a Parlamentului, prezenţa sa în plen fiind socotită drept un eveniment. Locul secund în topul absenţilor este, la oarecare distanţă de primul loc, adjudecat de deputatul Alin Bucur, ales deputat pe listele PP-DD şi ajuns, nici el nu prea ştie cum, la UNPR.

De la începutul anului viitor însă, atât aleşii chiulangii, cât şi colegii lor mai dornici de muncă, vor fi atent monitorizaţi, în acest sens urmând să fie introdusă semnătura electronică. Astfel, parlamentarilor le va fi mai greu să lipsească şi absenţa lor nu va trece neobservată. Semnătura electronică va elimina şi posibilitatea ca unii aleşi să semneze în locul colegilor absenţi, toţi parlamentarii vor fi filmaţi când intră în sala de plen. Pentru absenţa din Parlament, aleşii vor trebui să plătească 1% din indemnizaţia lunară brută, adică aproximativ 70 de lei. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.