Politic

Parlamentari bogați, parlamentari săraci/ Cum arată declarațiile de avere ale senatorilor și deputaților de Teleorman – Azi, deputatul Calotă Ică Florică

Liberalul Calotă Florică Ică este la cel de-al treilea mandat consecutiv în Parlamentul României, fiind cel mai longeviv dintre actualii parlamentari de Teleorman. Primul mandat l-a câștigat în anul 2012, pe listele USL (Uniunea Social-Liberală), susținut de PNL. Ulterior, acesta a părăsit aripa liberală din Teleorman și a pus bazele PLR (Partidul Liberal Reformator), transformat, mai apoi în ALDE, formațiune politică ce i-a adus cel de-al doilea mandat de deputat, în 2016. Cu aproape un an în urmă, Calotă Ică Florică a revenit în PNL, partid ce i-a oferit un loc eligibil pe lista de candidați pentru Parlament, iar la alegerile din decembrie acesta a câștigat cel de-al treilea mandat în Camera Deputaților.

La capitolul „bunuri mobile”, deputatul liberal a notat un teren intravilan de 640 mp, în Bragadiru, lângă București, cumpărat în anul 2014. Nu a declarat case, apartamente sau case de vacanță ori spații comerciale, însă a declarat un autoturism fabricat în anul 2017, achiziținat prin leasing.

Deputatul PNL nu deține metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă și de cult ori colecții cu valoare de peste 5.000, astfel încât să fie trecute în declarația de avere, însă notează că a vândut, în octombrie 2020, un apartament pe care a luat 29.500 euro.

În ceea ce privește capitolul „conturi și depozite bancare”, deputatul Calotă Florică Ică a trecut, în declarația de avere, un cont curent de 29.500 de euro, deschis în anul 2020, un depozit bancar de 100.000 de lei, deschis în anul 2020, și alți 278.445 de lei plasați în fonduri de investiții.

La capitolul „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate”, deputatul liberal a trecut contribuția pentru campania electorală, de 100.000 de lei, în timp ce la capitolul „datorii”, Calotă Florică Ică a notat un împrumut de 181.887, 67 lei, contractat în 2018 și scadent în 2022.

În ceea ce privește veniturile, deputatul liberal a trecut suma de 133.842 de lei, încasată de la Parlamentul României.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.