Politic

Parlamentari absenţi

DSC_8688Ioan DUMITRESCU

Dacă de Ziua Naţională a României, la Alexandria, în municipiul reşedinţă de judeţ, au fost prezenţi doar patru parlamentari de Teleorman, respectiv deputaţii social-democraţi Valentin Boboc şi Florinel Dumitrescu, cărora li s-au alăturat deputaţii PNL – Ică Calotă Florică şi UNPR – Alin Bucur, lângă care s-a aflat, venită de la Bruxelles, şi europarlamentarul Viorica Dăncilă, restul de parlamentari de Teleorman, până la doisprezece, au absentat cu graţie sau din nepăsare, sau chiar din dispreţ faţă de electoratul care le-a dat votul să devină şi ei deputaţi şi senatori.

A absentat deputatul social-democrat Elena Cătălina Ştefănescu, care nici măcar în campania electorală în urma căreia a devenit din întâmplare deputat de Colegiul 1 Turnu Măgurele, nu prea a făcut act de prezenţă, pe tânăra deputat puţini turneni cunoscând-o de la televizor, alţii deloc. Nu s-a prezentat nici deputatul din Colegiul 2 Zimnicea, pesedistul Adrian Simionescu, care probabil a fost prins cu alte probleme de partid, sau de Parlament. Despre deputatul Colegiului 3 Alexandria, social-democratul Liviu Nicolae Dragnea, colegii i-au motivat absenţa prin faptul că, de când este ministrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice, dar şi vicepremier, este foarte ocupat, iar treburile ţării îi ocupă aproape tot timpul. Deputatul PNL Marin Almăjanu, parlamentar din Colegiul 6 rural, se pare că nu a făcut faţă participării la Ziua Naţională a României sărbătorită la Alexandria din motive obiective împletite cu motive subiective. Deputatul democrat-liberal Lucian Militaru, din Colegiul Videle, probabil că s-a ferit să vină în fieful social-democraţilor teleormăneni, la Alexandria, după ce a pierdut pentru PDL fieful Videle.

Nici senatorii nu au fost prea prezenţi la eveniment, trei din patru absentând; social-democratul din Turnu Măgurele-Zimnicea, senatorul Nicolae Mohanu, în general o prezenţă discretă, probabil nu a vrut să se afişeze la Alexandria. Senatorul din Colegiul Alexandria-rural, Crin Antonescu, probabil că a fost ocupat, ca preşedinte al Camerei Superioare a Parlamentului, cu sărbătorirea Zilei Naţionale a României la nivel naţional, iar senatorul social-democrat Timotei Stuparu, din Colegiul Videle-Roşiorii de Vede, probabil că a ţinut lecţia de istorie în altă parte.

De altfel, parlamentarii prezenţi la Ziua Naţională a României la Alexandria au avut ceva de câştigat, măcar prin vizibilitate, iar cei absenţi nu au pierdut prea mult: anul acesta nu este an electoral.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.