Social

Părinţii pot urmări de acasă activitatea copiilor lor în grădiniţă

cameraUn sistem de supraveghere cu ajutorul căruia părinţii pot vedea în orice moment imagini cu copiii lor pe parcursul orelor de curs va fi implementat în toate grădiniţele şi creşele din Alexandria. Montarea camerelor video a început, prima în care a fost implementat acest proiect fiind Grădiniţa nr. 6. Camerele video au fost montate în sălile de clasă, în sălile de masă, pe holuri şi în dormitoare.

Decizia realizării acestui sistem de supraveghere video în unităţile de învăţământ preşcolar din Alexandria a fost luată de consiliul local al municipiului, în urma numeroaselor sugestii şi propuneri pe această temă venite din partea părinţilor pe parcursul mai multor ani. Proiectul este agreat şi de conducerile grădiniţelor şi creşelor care pot monitoriza astfel activitatea cadrelor didactice în timpul programului cu copiii. Sunt însă şi nemulţumiţi în acestă ecuaţie. Câteva educatoare s-au declarat împotriva montării camerelor de supraveghere în sălile de clasă pe motiv că astfel li se încalcă dreptul de a-şi exercita profesia nestingherit.

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a luat decizia săptămâna aceasta să viziteze toate creşele şi grădiniţele pentru a purta discuţii cu cadrele didactice. “Prin acest proiect nu am dorit să deranjăm dascălii, ci să dispară orice suspiciune legată de faptul că preşcolarii sunt trataţi necorespunzător, sau de faptul că unii dintre aceştia sunt trataţi preferenţial. Nu trebuie să se sperie nimeni, camerele nu au şi sistem audio, transmisiile nu pot fi înregistrate. Acest sistem nu înseamnă un control al primăriei asupra grădiniţelor. La sistem vor avea acces doar părinţii în baza unui user şi a unei parole. Serverele vor fi în birourile directorilor”, a declarat primarul.

Acesta a mai spus că va respecta punctele de vedere ale dascălilor, după ce va vizita toate unităţile de învăţământ preşcolar urmând să tragă concluziile. (M.D.)

2 Comments

  1. De ce acele câteva educatoare sunt nemulţumite? Cum le poate perturba o cameră de luat vederi „exercitarea nestingherit a activităţii”? Poate le stinghereşte în… neactivitate!
    Este o idee excelentă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.