Social

Părinţii care nu şi-au înscris până acum copiii la şcoală trebuie să se grăbească

Monica DUMITRESCU

Înscrierile în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016 se apropie de final. Părinţii mai pot depune solicitările de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare până la sfârşitul acestei săptămâni. Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei, cea de-a doua etapă a înscrierilor în învăţământul primar, ultima din acest an, se încheie vineri, 3 aprilie. În această etapă pot fi depuse solicitările de înscriere în altă şcoală decât cea de circumscripţie. Părinţii vor completa o cerere de înscriere, iar repartizarea se va face pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Departajarea, în cazul în care numărul cererilor de înscriere la o unitate de învăţământ este mai mare comparativ cu numărul locurilor se va face în baza unor criterii generale şi specifice. Astfel, au prioritate copiii care au fraţi în aceeaşi şcoală, cei care sunt orfani de unul sau de ambii părinţi sau cei care au un certificat medical de încadrare în grad de handicap. Dacă nu se poate face departajarea după aceste criterii generale, sunt aplicate şi criteriile specifice, acestea fiind elaborate de fiecare unitate de învăţământ în parte, cu menţiunea că acestea nu pot fi discriminatorii şi trebuie să ţină cont de faptul că toţi copiii au drepturi egale. În 10 aprilie vor fi afişate listele cu copiii înscrişi după a doua etapă.

Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate în perioada 14-17 aprilie.

În Teleorman în prima etapă au fost depuse 2454 de cereri. Cu excepţia a 15 cereri de înscriere în clasa pregătitoare la Şcoala “Ştefan cel Mare” din Alexandria, unde numărul solicitărilor a depăşit cu mult numărul locurilor disponibile, toate cererile au fost admise. Pentru cea de-a doua etapă au rămas disponibile peste 400 de locuri în şcolile teleormănene, suficiente pentru cuprinderea tuturor copiilor de vârstă şcolară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.