Eveniment

Paradoxurile iernii în Teleorman – Numărul solicitărilor la Ambulanţă a scăzut în intervalul codului portocaliu de viscol

Carmen Dumitrescu
Dacă, în general, vremea nefavorabilă, mai ales pe timpul sezonului rece, determină situaţii complicate pentru angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă, primul episod de iarnă din acest an nu a pus niciun fel de problemă celor care, de regulă, se luptă cu nămeţii pentru a salva vieţi. Aşadar, în perioada 24 – 27 ianuarie, numărul solicitărilor la Ambulanţă a fost în scădere, lucru care arată fie faptul că teleormănenii au ascultat sfaturile autorităţilor şi au rămas în case pentru a se proteja de vremea rea, fie că starea generală de sănătate în rândul populaţiei judeţului s-a îmbunătăţit.
Vorbim, potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Teleorman, Cristian Popescu, despre 307 solicitări în cele trei zile de iarnă grea, însoţită de avertizări meteo de viscol şi ninsoare, număr relativ mic faţă de cel firesc. Situaţia i-a luat prin surprindere chiar şi pe ambulanţieri care anticipau zile grele şi lungi de activitate, confruntându-se, de fapt, cu o perioadă destul de relaxată: “Nu au fost situaţii dificile şi nici zone în care nu s-a putut ajunge la solicitări. Da, poate că în unele locuri s-a ajuns ceva mai greu, pentru că s-a circulat pe o singură bandă , dar nu am avut probleme semnificative. Ne-am confruntat cu un singur caz de hipotermie la Viişoara, fiind vorba despre un bătrân în vârstă de 80 de ani, care prezenta degerături ale membrelor. Dar oamenii au înţeles şi au sunat numai pentru cazuri grave, încercând să-şi rezolve stările minore de disconfort la domiciliu, pe cont propriu. Şi cei de la drumuri şi-au făcut bine datoria, pentru că nu am avut localităţi izolate sau zone ale judeţului în care n-am reuşit să ajungem. Ne descurcăm chiar foarte bine şi faţă de alţi ani, situaţia este mult mai bună.”
Cele mai puţine solicitări, în număr de 95, au fost înregistrate în cursul zilei de duminică, 26 ianuarie şi cele mai multe în cursul zilei de vineri, 24 ianuarie, chiar dacă ziua de vineri nu poate fi considerată drept etalon al vremii rele din judeţ, pentru că vântul puternic şi ninsoarea au început din noaptea datei de 25 ianuarie. În continuare, dacă lucrurile vor decurge la fel şi dacă drumarii îşi vor face datoria în mod responsabil, e posibil să trecem peste acest prim episod al iernii teleormănene fără dificultăţi majore, cel puţin din punctul de vedere al salvatorilor de vieţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.