Politic

Paradoxul PNL: în Opoziţie la Centru şi la Putere în teritoriu

Carmen Dumitrescu

După ce Crin Antonescu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru a nu mai păstra niciun fel de aparenţă a existenţei de facto a USL, mulţi s-ar fi aşteptat ca şi la nivel local să înceapă să apară nişte consecinţe ale conflictului deschis dintre Ponta şi liderul liberalilor de pretutindeni. Ei bine, nu s-a întâmplat asta. Cel puţin, nu la nivelul judeţului Teleorman, unde foamea de funcţii şi setea de privilegii depăşesc orice fel de considerent politic şi orice fel de orgoliu personal. Deşi, după demisia lui Antonescu din fruntea Senatului era aproape firesc ca prefectul de Teleorman, Liviu Dumitraşcu să-şi fi prezentat deja demisia, la fel cum s-ar fi impus ca la nivelul PNL Teleorman să se ia o decizie legată de retragerea din funcţii a celor care conduc acum deconcentratele.

Nu mai discutăm despre faptul că presiunea publică legată de retragerea unuia dintre viceprimarii Alexandriei, cel care s-a remarcat prin lipsa activităţii administrative, dar prin numeroase intervenţii publice exagerate, ar fi trebuit să determine reacţii ferme din partea celor din structura de conducere a PNL Teleorman. Desigur, când vine vorba despre retragerea directorilor de deconcentrate, liberalii teleormăneni spun că măsura nu e necesară şi nici justă, pentru că respectivii şi-au câştigat poziţiile prin concurs şi majoritatea lor sunt profesionişti. Cu toate acestea, ştim cu toţii că în momentul în care se ia decizia trimiterii unui membru de partid pe o funcţie, pe bază de concurs sau nu, în general lucrurile se rezolvă cumva.

Escaladarea tensiunilor la nivel central între PNL şi PSD va duce, totuşi, în cele din urmă la luarea unei decizii în cadrul PNL care le va impune şi celor din teritoriu să se manifeste cel puţin cu demnitate, dincolo de decizii legate de bunăstarea personală şi privilegii sociale. Dar până atunci, în ceea ce priveşte schimbarea reprezentantului Guvernului în Teleorman, există două variante de lucru: fie Liviu Dumitraşcu îşi va păstra poziţia până după alegerile europarlamentare, o schimbare a prefectului înaintea alegerilor fiind preponderent neinspirată, fie schimbarea acestuia în cel mai scurt timp cu putinţă, alternativa USD fiind, cel puţin la noi în judeţ, actualul subprefect, Carmen Daniela Dan, care va fi secondată, se pare, de unul dintre liderii judeţeni ai UNPR.

10 Comments

 1. votant USL

  Vâlcov a cerut demisia reprezentanţilor PNL in judet:

  „Fac un apel la bunul simţ şi la statura morală a acestor domni şi doamne: ori rămân în USL, ori dacă pleacă din USL să renunţe şi la funcţia dată de Uniunea Social Liberală. Într-o campanie, nu poţi să fii şi popă şi hoţ. Trebuie să spui clar de partea cui te afli”, a declarat el.
  „Pe directorii de deconcentrate îi aşteptăm la partid cu adeziune. Îi aşteptăm să lupte alături de noi, de ceea ce a mai rămas din Uniunea Social Liberală”, a adăugat Vâlcov.

  P.S.Grabiti-va,locurile sunt limitate,stim ca ca voi nu e nimeni,dar hotarati-va repede !

  • Ionel Uzina

   Darius Vâlcov a ţinut să precizeze că unii directori de servicii si institutii deconcentrate sustinuti de PNL au înţeles, prin semnalul că USL nu se rupe la nivel de judeţ, că pot să-şi păstreze funcţiile deşi partidul lor se află în opoziţie. Gresit ! Pixurile jos,domnilor directori !

  • Valcov nu cumva s-a revopsit din portocaliu in rosu via Sandru?

 2. de atata rosu iti vine sa o iei razna,
  trebuie neaparat sa analizati ce pensii( de mizerie) fara calculul pe grupa a I-a si a II-a, ce salarii( bugetarii de la ITM, CJP, FISC, ADM. PUBLICA si toate celelate institutii), ce impozite progresive pe venit, impozite pentru firme,TOATE ACESTEA in 2000-2004 CAND TINEAU TOT POPORUL IN SARACIE CA SA DEPINDA DE MILA LOR
  s-au cocotat la conducerea tarii fara a avea niciun merit
  SI NU AU NICIO IDEE BUNA PENTRU OAMENI LA GUVERNARE
  NUMAI IDEI TRAZNITE, CU OAMENI RUPTI DE REALITATEA TARII IN GUVERNAREA ACTUALA A TARII

 3. viorel dinca-florarul

  Exemplul cel mai bun Emil Ciobanu directorul de la ITM Teleorman.
  Avenit USL la putere si peste tot a spus ca a fost numit director pe timpul PD pe criterii de ,,competenta,,

 4. Observator

  Ne racim gura de pomana!Pai Almajanu si ai lui din judet poate sa fie si PPDD-ul la conducerea judetului si subit s-ar gasi prieteni si cu astea, chiar si de rude!Asa ca ca nu va asteptati la vreo plecare, sa nu ne treaca prin cap asa ceva, chiar daca pacalicii aia de la varf si-au batut joc de cei care i-au trimis acolo unde sunt.Amandoi au aceeasi vina.

 5. Sigur directorii nu -si vor da demisia , vor invoca fel si fel de pretexte ca au luat examene, ca stiu ,ca au , ca ei sint cei mai buni etc. ca ca ei nu e nimeni!

 6. Oana Caramizaru

  Liberali trebuie sa fie zburati din toate functiile de conducere din teritoriu!!!!PSD-ul e fortz!!!!

 7. Toti cei car elucreaza in deconcentrate si restul stiu ca aceste concursuri sunt aranjate!
  Cine sunt adevaratii profesionisti?
  fost ospatari-vezi somajul
  fosti vanzatori-vezi la Turnu centru de formare
  si multi alti ca ei

 8. Credeti ca toti directorii de deconcentrate din tara sustinuti de PNL isi vor da demisia dupa modelul dat de Antonescu !? Oare ,vor parasi corabia PNL pentru a-si pastra scaunele sau vor invoca faptul ca au promovat un concurs ? Vor recunoaste(ei,directorii) ca au promovat un concurs “aranjat” ? Eu nu cred !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.