Parada Europei, ediția 2018, și-a desemnat câștigătorii/ Echipele de pe podium, premiate cu excursii la mare

 

Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” Alexandria, a cărui echipă a reprezentat China, și Colegiul Naţional “Al.I.Cuza” Alexandria, a cărui echipă a reprezentat S.U.A., sunt câștigătoarele competiției “Parada Europei”, ediția 2018, iar elevii care au pus în scenă spectacole specifice celor două țări vor fi premiați cu câte o excursie de cinci zile la mare.

Locul al doilea a fost adjudecat de Liceul Teoretic Zimnicea, căruia i-a revenit în urma tragerii la sorţi Danemarca, și de Liceul Teoretic Videle, care a reprezentat Lituania. Echipele celor două licee vor fi premiate cu câte o excursie de patru zile la mare.

Cea de-a treia poziție pe podium a revenit Colegiul Naţional “Anastasescu” Roşiorii de Vede, care a reprezentat Germania, și Colegiul Naţional ”Unirea” Turnu Măgurele, care a reprezentat Portugalia. Echipele celor două colegii vor fi recompensate cu câte o excursie de trei zile la mare.

 

În anul 2006, liceele din judeţ defilau, pentru prima dată, în cadrul unei competiţii artistice presărate cu talent, graţie şi pasiune şi, după ce, an de an, fiecare dintre oraşele teleormănene a fost gazda măreţului spectacol artistic, după un circuit de 12 ani, Parada Europei a revenit în Alexandria, locul în care a început.

În acest an, competiţia a fost acerbă, fiind acordate numai trei premii, în funcţie de poziţia pe podium. Spectacolul maraton oferit de elevii liceelor teleormănene şi profesorii lor, o explozie de tinereţe, bucurie, dans şi muzică, a reînviat, într-un mod cât mai original, momente din cultura şi istoria ţării reprezentate în urma tragerii la sorţi.

Regulamentrul de desfăşurare a beneficiat de uşoare modificări, care să permită reluarea evenimentului după o pauză de doi ani, astfel că a fost introdus şi un moment care să ilustreze evenimentul aniversar din anul desfăşurării Paradei. Astfel, fiind Anul Centenarului, ediţia din 2018 a Paradei Europei a inclus şi prezentarea unui moment din istoria naţională, dedicat împlinirii a 100 de ani de la făurirea statului naţional unitar român.

 

Au răspuns invitaţiei de a participa la eveniment Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britaniişi Irlandei de Nord, Excelenţa Sa Paul Brummel, Ambasadorul Indiei în România, Excelenţa Sa Thanglura Darlong, precum şi Ambasadoarea Republicii Fracnceze în România, Excelenţa Sa Michèle Ramis. Prezenţi la eveniment au fost şi prefectul judeţului, Florinel Dumitrescu, dar şi viceprimarul municipiului Alexandria, Augustin Ioan.

Membrii juriului, Dănuţ Cristescu, preşedintele Asociaţiei Euroteleorman şi, în acelaşi timp, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Octavian Ţîcu, conferenţiar universitar, doctor, cercetător coordonator la Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Alexandru Merlan, preşedintele al Consiliului Judeţean al Elevilor Teleorman, Iuliana Cârnaru, consilier responsabil organizare activităţi culturale la Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, şi Laura Armeanu, tânăr implicat în problemele tinerilor, au avut o sarcină extrem de dificil, având în vedere momentele de excepţie puse în scenă de elevii celor 19 licee intrate în competiţie. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Costin Mihai says:

    Organizarea a lăsat de dorit. Au blocat accesul publicului în spatele juriului pe tot platoul de la Finanțe iar singurul loc de unde puteai sa vezi era sa stai cocoțat pe scări la ceva distanță. Plus sonorizarea sub orice critică. Jenant

  2. Felicitări copiilor!

Leave a Comment

*

code