Social

Pandemia de coronavirus a schimbat modalitatea de acordare a premiilor pentru câștigătorii concursurilor organizate de Primăria Alexandria

Primăria Municipiului Alexandria a decis suspendarea organizării excursiilor și taberelor pentru câștigătorii concursurilor “Festivalul de Colinde”, ediția 2019, și “Creștem sănătos”, având în vedere riscurile pe care le presupune organizarea unor astfel de activități în contextul pandemiei de COVID-19.

Părinții copiilor câștigători ai celor două concursuri au fost consultați cu privire la amânarea acestor excursii și tabere până când răspândirea virusului SARS-CoV-2 va fi eradicată sau acordarea, în schimb, a unor premii constând în rechizite și/sau articole sportive.

În urma centralizării opțiunilor părinților, luându-se în calcul decizia majorității, Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, câștigătoare la categoria învățământ primar, și Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat”, categoria învățământ liceal, câștigătoare în cadrul “Festivalului de colinde”, ediția 2019,  au optat pentru amânarea excursiei până când aceasta va putea fi organizată în condiții de maximă siguranță. Este vorba despre o excursie de trei zile într-o zonă etnofolclorică reprezentativă a țării.

Grădinița cu program normal nr. 11, câștigătoare la categoria învățământ preșcolar, și Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare”, câștigătoare la categoria învățământ gimnazial, în cadrul aceluiași festival, au optat pentru pachete de rechizite complete specifice vârstei, care vor fi acordate imediat după finalizarea procedurii de achiziție publică, înainte de începerea anului școlar 2020-2021.

În ceea ce privește Concursul “Creștem Sănătos”, Școala Gimnazială “Mihai Viteazul”, câștigătoare la categoria învățământ primar, a optat pentru amânarea excursiei, până când aceasta va putea fi organizată în condiții de maximă siguranță. Este vorba despre o excursie de cinci zile pe teritoriul României, în timp ce Școala Gimnazială nr. 7, câștigătoare la categoria învățământ gimnazial, și Liceul Tehnologic nr. 1, câștigător la categoria învățământ liceal, au optat pentru pachete cu rechizite și articole sportive, care vor fi acordate imediat după finalizarea procedurii de achiziție publică, înainte de începerea anului școlar 2020-2021.

Din același motiv, pandemia de COVID-19, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 225/29.07.2020, anul acesta a fost anulată tabăra pentru elevii performanți, în schimb, aceștia urmând să primească câte un laptop performant, imediat ce va fi finalizată procedura de achiziție publică, înainte de începerea anului școlar 2020-2021. Conform H.C.L. mai sus-menționat, 15 elevi, șefii de promoție din unitățile de învățământ gimnazial și liceal, absolvenții cu media 10 la examenele naționale, dar și absolvenții de gimnaziu care au obținut primul loc pe școală în ierarhia admiterii la liceu, cu condiția ca media de admitere (calculată ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională, care are o pondere de 80% și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20%), să fi fost de cel puțin 9,50,  vor fi beneficiari ai acestui premiu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.