Eveniment

Pagube în urma inundaţiilor şi în municipiul Alexandria – Podul de la intrarea în oraş necesită reparaţii urgente

Monica DUMITRESCU

Alexandria se află şi ea pe lista localităţilor afectate de ultimele inundaţii. Potrivit primarului municipiului, Victor Drăguşin, viitura pe râul Vedea a inundat 33 de gospodării şi anexe gospodăreşti pe strada Alexandru Ghica, în zona de sud a oraşului. Tot râul Vedea a inundat şi poligonul de talere al Clubului Sportiv, clădirile şi terenurile fiind destul de grav afectate. De asemenea au fost inundate din cauza ploilor două gospodării şi case de locuit de pe strada Victoria.

Apele învolburate ale râului Vedea au trecut peste Pasarela din zona Peco, însă, din fericire, acesta a rezistat şi nu au fost înregistrate pagube. Comparativ cu anul 2005 când au mai fost înregistrate inundaţii în municipiul reşedinţă de judeţ, nivelul râului Vedea a fost cu 40 cm mai mic, însă debitul acestuia a fost cu 100 mc mai mare. Viitura a provocat oarece avarii la podul vechi.

Cel mai grav este însă faptul că în urma acestei viituri au apărut noi crăpături la pilonii de susţinere a podului de pe DN 6 (E 70) la intrare în municipiul Alexandria. Degradarea acestui pod a început însă mai demult, iar demersurile administraţiei locale pentru reabilitarea podului au fost nenumărate. Începând din 2012 podul a fost trecut din administraţia municipiului în administraţia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, suma de aproximativ 1,5 milioane euro necesară reabilitării nefiind la îndemâna muncipalităţii. Promisiunile de alocarea a acestei sume de la Guvern nu au fost onorate însă până acum.

O nouă promisiune a fost făcută săptămâna acesta, de către premierul Victor Ponta, aflat într-o vizită în Teleorman. Premierul a promis că va dispune o expertiză CNADN şi va găsi şi surse de finanţare. Primarul Victor Drăguşin speră că expertizele şi documentaţiile tehnice vor fi finalizate până în august 2014 şi imediat vor începe lucrările.

De asemenea, premierul a promis că va aloca fonduri şi pentru construirea unui dig în partea de sud a municipiului Alexandria pe o distanţă de 1,8 Km.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.