Eveniment

Otilia Cazimir, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană

Monica DUMITRESCU

Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” organizează miercuri, 12 februarie, începând cu ora 12.00, o serie de manifestări cultural artistice dedicate împlinirii a 120 de ani de la naşterea poetei, scriitoarei, traducătoarei şi publicistei Otilia Cazimir.

Evenimentul va cuprinde scurte programe artistice prezentate de preşcolari şi elevi din unităţi de învăţământ din Alexandria, Conţeşti şi Cernetu, dar şi expoziţii de artă plastică.

Astfel, Grădiniţa nr. 7 din Alexandria, grupa mare, “Voiniceii”, prezintă un program de recitare, o prezentare a biografiei poetei şi o expoziţie de desene inspirate de poeziile acesteia, sub coordonarea prof. Amalia Pătraşcu. Clasa a II-a de la Şcoala gimnazială nr.6 din Alexandria a pregătit un colaj de ghicitori şi versuri sub îndrumarea prof. Amalia Rotaru, Loredana Chircu şi Petronela Săvuşcă. Şcoala Gimnazială Conţeşti va fi reprezentată de elevii claselor VI-VIII care vor prezenta un program artistic, coordonaţi de prof. Adela Anghel şi Elena Mărunţelu, care va prezenta şi un material despre viaţa poetei.

Elevi de la Şcoala gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria, coordonaţi de prof. Simona Petrică, vor prezenta un program sub genericul “Mirajul liricii pentru copii”.

Activitatea de publicist a Otiliei Cazimir va fi prezentată de Monica Bazavan, profesor la Şcoala gimnazială Cernetu.

Tot cu acest prilej va fi deschisă expoziţia de grafică “Bucuria copilăriei”, lucrările expuse aparţinând artistului plastic teleormănean Costel Lupu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.