Eveniment

Opt percheziţii în Teleorman – Grupare specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani, destructurată

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Teleorman şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională, formată din nouă membri, specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani. 35.000 de euro şi 47.000 de lei au fost ridicaţi în urma percheziţiilor efectuate la locuinţele suspecţilor. De asemenea, a fost aplicat sechestru asigurator pe 11 imobile.

La data de 7 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Teleorman au efectuat opt percheziţii la locuinţele a nouă persoane suspectate de trafic de persoane.

La acţiune au participat poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman şi efective de la I.J.J. Teleorman.

În fapt, membrii grupării ar fi recrutat, din judeţele Teleorman, Giurgiu, Olt, Dolj, Vaslui şi Călăraşi, 63 de persoane, atât majore cât şi minore. Victimele au fost transportate în Spania unde membrii grupării, le-ar fi exploatat, prin violenţă, forţa de muncă.

Din cercetările efectuate, a reieşit că membrii grupării ar fi obţinut, astfel,  aproximativ 600.000 de euro care au fost investiţi în imobile construite în municipiul Alexandria sau au fost depuşi în conturi bancare.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii şi procurorii au descoperit şi ridicat în vederea confiscării 35.000 de euro, 1.100 de lire sterline, 1.400 de dolari şi 47.000 de lei.

De asemenea, a fost aplicat sechestru asigurator pe 11 imobile ale membrilor grupării şi ale familiilor acestora şi pe 4 conturi bancare în care se aflau cu titlu de depozit 150.000 de lei.

Membrii grupării au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul  Teritorial Teleorman pentru audieri.

Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani.

În urma probatoriului administrat în cauză, suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 8 noiembrie a.c., să fie prezentaţi Tribunalului Teleorman cu propunere de arestare preventivă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.