Opt familii din Teleorman vor primi ajutoare de urgenţă din partea Guvernului

70 de familii şi persoane singure afectate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială vor primi de la Executiv ajutoare de urgenţă în sumă totală de 250.800 de lei, în acest sens fiind adoptată o hotărâre de Guvern în şedinţa de miercuri, 22 noiembrie.

Astfel, 87.300 de lei vor ajunge la 18 familii aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii, din judeţele: Botoşani, Olt, Suceava, Teleorman, Tulcea şi Vrancea,

3.500 de lei la o familie din judeţul Neamţ, aflată în situaţie de necesitate cauzată de fenomene hidrometeorologice periculoase (precipitaţii abundente, furtună) şi 160.000 de lei vor merge la 51 de familii şi persoane singure care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, din judeţele: Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Gorj, Iaşi, Neamţ, Olt, Suceava, Teleorman şi Vrancea.

În ceea ce priveşte judeţul Teleorman, potrivit hotărârii de Guvern, primesc ajutoare de urgenţă opt familii, din Alexandria, Turnu Măgurele, Videle, Bragadiru, Nenciuleşti, Islaz şi Cosmeşti, sumele fiind cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei.

Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificaţi în urma anchetelor sociale realizate de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, iar ajutoarele de urgenţă se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code