Politic

Obiectivele parlamentarilor teleormăneni pentru 2014

Carmen Dumitrescu

Anul 2014 va fi, din punct de vedere politic, un an extrem de interesant. Asta nu numai pentru că este anul alegerilor europarlamentare, ci pentru că vom putea privi, de pe marginea scenei, politicieni supuşi unui nou test electoral, ce va da măsura rezultatelor alegerilor prezidenţiale şi locale din anii următori. Reconfigurarea politică, la mai bine de un an de guvernare USL va fi cel puţin interesantă, iar parlamentarii teleormăneni anticipează, la rândul lor, că 2014 va fi un an dificil, dar decisiv în procesul de stabilire a echilibrului forţelor politice. Indiferent de coloratura politică, parlamentarii chestionaţi pe tema obiectivelor pe care le au în 2014, au precizat că se aşteaptă ca anul 2014 să fie un an al transformărilor şi că sunt pregătiţi să se implice, din toate punctele de vedere, în toate demersurile organizatorice şi de persuasiune aferente alegerilor europarlamentare.

Deputatul democrat-liberal, Lucian Militaru a precizat că, din punct de vedere electoral, este gata să se implice în activitatea organizaţiei judeţene de partid, dar va face tot posibilul să nu-şi ignore sarcinile din Parlament: „Pentru anul 2014, în calitate de parlamentar, mi-am propus să realizez două iniţiative legislative despre care veţi afla la momentul potrivit. Prima dintre ele priveşte reducerea numărului de taxe şi impozite, pornind de la premisa că statul cheltuie mai  mult cu gestionarea acestora decât colectează, şi cea de-a doua vizează programul de realizare a măsurătorilor cadastrale în toate localităţile din România, acestea fiind extrem de necesare, însă autorităţile locale nu dispun de fonduri pentru acest demers. Dacă e să mă gândesc la obiectivele mele, în contextul anului electoral care tocmai a început, vă pot spune că sunt pregătit să mă implic şi veţi vedea atunci când va veni momentul rezultatele foarte bune ce vor fi obţinute de organizaţia Videle, dar şi de organizaţia judeţeană la alegerile europarlamentare”.

Deputatul social-democrat, Adrian Simionescu a ţinut să precizeze că e foarte important în acest an să se menţină alianţa cu liberalii, rezultatele obţinute până acum de USL fiind cel mai bun indicator al eficienţei politice a structurii politice menţionate: “O să fiu ferm, dar trebuie să spun asta: după plecarea lui Liviu Dragnea la Bucureşti, care a însemnat un mare gol pentru noi, trebuie să strângem rândurile şi să ne organizăm, mai ales că acum avem 5 primari de oraşe şi suntem într-o poziţie foarte favorabilă. Din punctul meu de vedere, la europarlamentarele din acest an avem şanse foarte bune, pentru că, să nu uităm, în 2009 ne-am organizat atât de bine la europarlamentare, încât organizaţia noastră a avut cele mai bune rezultate la nivel naţional, în susţinerea Vioricăi Dăncilă. Alianţa cu PNL trebuie să fie dusă până la capăt. Noi am mers mult împreună şi am avut rezultate spectaculoase, acesta fiind motivul pentru care orgoliile ar trebui date deoparte, şi de către unii, şi de către alţii. Oamenii au crezut în această alianţă şi nu cred că e bine să-i dezamăgim. În ceea ce priveşte iniţiativele mele ca şi parlamentar, faţă de alţi colegi eu îmi discut iniţiativele în cadrul grupului parlamentar şi apoi le fac publice. Asta mi se pare mie ordinea de bun simţ, atunci când eşti parlamentar la guvernare. Guvernul are proiecte ambiţioase în 2014 şi le voi susţine. În ceea ce priveşte judeţul Teleorman, eu mă lupt pentru fiecare investiţie şi veţi vedea foarte curând rezultatele pe care le aşteptăm cu toţii. Dar cel mai important, eu sper ca în 2014 să începem să reconstruim România, pentru că mai trebuie luate şi măsuri economice, pe lângă cele politice iar cetăţeanul trebuie să simtă dezvoltarea în propriul buzunar. pentru că teoria politică, fără măsuri economice, e doar o poveste. Aşa că eu cred că în 2014 trebuie să visăm mai puţin şi să facem mai mult, mai ales în domeniul agriculturii, Teleormanul fiind un judeţ cu profil agricol iar în agricultură mai sunt încă foarte multe de făcut”.

Deputatul social-democrat, Valentin Boboc a semnalat rolul esenţial al acestui an pentru definirea forţelor politice la nivel naţional, precizând, mai în glumă, mai în serios, că îşi doreşte ca 2014 să treacă foarte repede: “Anul 2014 este anul care vreau să treacă cel mai repede, astfel încât ţara asta să fie condusă de un om echilibrat şi capabil să adune în jurul lui forţe politice puternice. Pe de altă parte, anul acesta este şi anul reînceperii dezvoltării României cu bani europeni şi cu fonduri guvernamentale. Dar cel mai important pentru mine este ca anul acesta să treacă mai repede, pentru că la finalul lui, vom intra în normalitate. Aşa că, dacă ar fi după mine, mi-aş dori ca mâine să fie 31 decembrie”.

Deputatul liberal Ică Florică Calotă a precizat că obiectivul său principal în 2014 ţine strict de alegeri şi de pregătirea Organizaţiei Alexandria, al cărei lider este, pentru acest test electoral important: “În 2014 îmi doresc să avem un scor bun la alegerile europarlamentare şi să pregătesc cât mai bine Organizaţia Alexandria pentru acest moment esenţial. Ca şi parlamentar, îmi doresc să trec de la Comisia de Muncă la Comisia de Agricultură, pentru că acolo aş putea face mai multe lucruri decât fac în prezent. Cam astea ar fi obiectivele mele şi chiar dacă nu sunt multe, cel puţin sunt obiective realizabile, pe care le voi urmări în mod serios”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.