Politic

O şedinţă de Consiliu local pe timp de inundaţii

Ioan DUMITRESCU

Şedinţa Consiliului local al municipiului reşedinţă de judeţ Alexandria de miercuri, 30 iulie 2014, a avut o ordine de zi foarte încărcată, primarul Victor Drăguşin supunând dezbaterilor spre aprobare 40 de proiecte de hotărâre. La şedinţa Consiliului au participat 18 dintre cei 19 consilieri locali, prezenţi fiind şi primarul Victor Drăguşin, şi cei doi viceprimari, Ionuţ Neacşu şi Lucian Iotu, şi secretarul primăriei, juristul Iulian Purcaru, cel responsabil de legalitatea fiecărui proiect de hotărâre.

În demararea lucrărilor şedinţei Consiliului local, primarul Victor Drăguşin a adus o veste rea, respectiv faptul că Alexandria se află sub cod roşu de inundaţii, începând de la ora 8.00, drept pentru care a solicitat consilierilor locali o oarece expeditivitate, pentru ca activul Primăriei să se poată implica în luarea măsurilor de preîntâmpinare a pagubelor materiale create de inundaţii; nu a fost să fie aşa, şi chiar dacă primarul Drăguşin şi mulţi din corpul angajaţilor Primăriei şi chiar şi din Consiliul Judeţean Teleorman în frunte cu preşedintele Adrian Ionuţ Gâdea au mers pe dig să umple saci cu nisip, apele râului Vedea au ferit de data aceasta Alexandria de inundaţii devastatoare.

În ce priveşte desfăşurarea lucrărilor şedinţei Consiliului local Alexandria, majoritatea proiectelor de hotărâre au fost aprobate în general cu 13 voturi pentru şi 5 împotrivă, respectiv pentru proiectele de hotărâre au votat consilierii locali ai PSD şi ai PP-DD, iar împotrivă, sau abţinându-se, au fost voturile consilerilor PDL şi PNL, liberalii de când se află în opoziţie alăturându-se democrat-liberalilor.

Printre proiectele de hotărâre mai aprig dezbătute în şedinţă, cu toate că fusese timp suficient de dezbatere şi la şedinţa anterioară pe comisii, a fost şi cel referitor la modificarea tarifelor pentru transportul urban de călători pe bază de bilet sau de abonament, la S.C.TRANSLOC PREST SRL Alexandria. La acest proiect de hotărâre, consilierul local PDL Florin Titirişcă a spus că se opune unei refinanţări a unei societăţi falimentare, prin creşterea preţului biletului de călătorie, cerând demisia directorului societăţii respective. Florin Titirişcă a spus că respectivul director ar fi trebuit mai întâi să facă un plan de redresare a societăţii, să încerce diminuarea cheltuielilor nejustificate, şi apoi să încerce redresarea societăţii prin creşterea preţurilor biletelor de călătorie. Suficient de plastic, Florin Titirişcă a declarat în şedinţa Consiliului local Alexandria că, „Play back poate să facă şi o surdomută”, anunţând executivul primăriei că a înaintat o adresă către Curtea de Conturi, solicitând un audit. Proiectul respectiv de hotărâre a fost aprobat de 13 voturi, cărora s-au opus 5 voturi ale opoziţiei.

Şi la alte proiecte de hotărâre s-a opus Florin Titirişcă, inclusiv la cel al obţinerii unui nou împrumut, susţinând faptul că gradul de îndatorare al Primăriei Alexandriei se apropie de 30% din bugetul localităţii, iar el va face tot ce-i va sta în puteri spre a se opune şi a opri o îndatorare excesivă a municipalităţii, îndatorare pe care o consideră nejustificată şi chiar şi nesustenabilă.

Şi proiectul de hotârâre referitor la aprobarea organizării manifestărilor dedicate Zilelor municipiului Alexandria a dat de furcă consilierilor locali, chiar dacă a fost aprobat aproape la limită, cu 5 voturi împotrivă, două abţineri şi 11 voturi pentru; nemulţumirile opoziţiei, chiar dacă par a fi un pic populiste, au constat în faptul că Primăria Alexandriei alocă prea mulţi bani pentru focurile de artificii de zilele municipiului şi prea puţini bani pentru premierea copiilor cu rezultate meritorii la fel şi fel de competiţii şi olimpiade şcolare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.