Sport

O nouă regulă în fotbalul românesc – S-au schimbat băncile de rezerve!

De sâmbăta trecută, odată cu începerea noului sezon competiţional la ligile 2, 3 sau judeţene, toate echipele din fotbalul românesc au aflat despre noua regulă impusă de FRF cu privire la dispunerea băncilor de rezerve ale echipelor. Este vorba de aşezarea băncilor echipelor gazdă pe latura opusă arbitrului asistent L2, regulă pe care federaţia a ţinut să o implementeze în regulamentului naţional pentru ediţia 2014-2014. “Este o prevedere pe care Federaţia ne-a impus-o prin regulament, iar noi trebuie să ne conformăm. Probabil, la început va părea puţin diferit pentru echipe, pentru conducători, care erau obişnuiţi cu băncile în spatele arbitrului asistent L1, însă în câteva săptămâni cred că se vor obişnui cu noua regulă. Sunt măsuri precise stabilite de FRFR, cu privire inclusiv la distanţa la care trebuiesc aşezate băncile de rezervă”, a spus referitor la această nouă regulă preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan.

Prin punerea în aplicare a noii reguli cu privire la băncile tehnice – regulă aplicabilă la toate eşaloanele competiţionale şi la toate nivelurile de vârstă – respăonsabilii cu organizarea de pe terenurile de fotbal teleormănene vor fi nevoite să schimbe inclusiv însemnele obişnuite (Gazde – Oaspeţi), dacă vor să fie în concordanţă cu realitatea din teren.

“Mie chiar îmi este greu să mă acomodez cu această regulă, fiindcă eram obişnuit cu banca în dreapta, dar şi în teren a fost puţin diferit la început. Dar trebuie să ne obişnuim cu această situaţie” – Gabriel Lungu, antrenor FCM Alexandria

“Probabil că la început vor fi ceva confuzii, dar cred că ne vom obişnui cu această regulă, important este ce jucăm în teren, nu unde stă banca de rezerve!” – Cătălin Călina, delegat Unirea Petrolul Videle.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.