Sport

O nouă performanţă pentru baschet juvenil – CSS Alexandria a câştigat titlul naţional la categoria Under 13!

css 2css 3După un turneu desfăşurat timp de cinci zile în Alexandria, duminică, 31 mai s-a disputat finala campionatului naţional de baschet Under 13 (sportive născute 2002 şi mai tinere). În finala competiţiei s-au întâlnit, ca într-o reeditare a finalei de acum o lună de zile de la categoria Under 18, CSS Alexandria, gazda turneului, şi CS Universitar Braşov, merituoasa rivală a alexăndrencelor. A fost un joc dominat categoric, cel puţin tactic, de echipa pregătită de Costina şi Mădălin Piperea, care în final s-a impus la 9 puncte diferenţă, scor 64-55. În faţa unei asistenţe împărţită în două – jumătate din tribună susţinea echipa din Alexandria, cealaltă jumătate încuraja echipa din Braşov – tinerele alexăndrence au dat dovadă de maturitate, şi-au impus jocul şi, bine organizate de la banca tehnică, au reuşit prima lor victorie în faţa publicului alexăndrean cu titlul pe masă!

Acest titlu naţional, al doilea în palmaresul tinerelor baschetbaliste din Alexandria, a venit ca urmare a unei organizări foarte bune a jocului, a unui efort deosebit făcut de sportive, care şi-au văzut răsplătită evoluţia prin aplauzele publicului alexăndrean şi prin primirea medaliilor de aur şi a titlului naţional.

“Ne bucurăm pentru acest trofeu, a fost foarte greu, mai ales în finală, de câte ori ne desprindeam de adversare, reuşeau să revină! A fost greu, dar ne bucurăm din suflet pentru acest trofeu. Sperăm să continuăm la fel şi în anii următori!” – Andreea Horlea, jucătoare CSS Alexandria;

“A fost un turneu dificil, dar am confirmat prin joc că merităm acest titlu naţional. Suntem foarte emoţionate, dar susţinerea pe care am avut-o din partea publicului nostru ne-a ajutat mult” – Andra Pătraşcu, jucătoare CSS Alexandria;

“Încă o dată s-a demonstrat că avem copii extraordinari în Alexandria, acest titlu confirmă faptul că acolo unde se munceşte, vin şi rezultatele, iar baschetul juvenil este un exemplu. Felicit jucătoarele de la CSS Alexandria, felicit antrenorii şi pe toţi cei care sunt implicaţi în pregătirea acestei echipe” – Ionuţ Neacşu, viceprimar al municipiului Alexandria;

“Vreau să felicit fetele pentru tot efortul pe care l-au făcut şi pentru această performanţă deosebită. Ţin să mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit, într-un fel sau altul, la organizarea acestui turneu, la pregătirea acestei competiţii, cu toţii au contribuit la acest rezultat. Este o performanţă deosebită pentru aceste fete, aflate la început de drum, important este că acest sport minunat are susţinători în Alexandria şi rezultatele se văd!” – Costina Piperea, director/antrenor CSS Alexandria.

 

Rezultatele echipei CSS Alexandria în cadrul turneului final Under 13 au fost următoarele:

* în finală: CS Universitar Braşov – CSS Alexandria 55-64 (12-26, 9-17, 22-9, 12-12); pentru echipa CSS Alexandria au jucat sportivele: Ana Lăcău (11p), Diana Ciocoiu, Alexandra Raicu, Andra Pătraşcu (16), Andreea Mazilu (4), Bianca Jianu (2), Alexandra Florea (2), Luiza Radu (7), Alexandra Biet, Daria Botorogeanu (4), Andreea Horlea (18).

* în semifinală: CSS Alexandria – CSS 6 Bucureşti 80-49; Olimpia Bucureşti – CSU Braşov 57-59:

* în grupă: CSS Alexandria – CS Crişul Oradea 58-13; CSS CSM Târgovişte – CSS Alexandria 31-75; CSS Alexandria – CS Universitar Braşov 55-49.

Clasamentul turneului final al Campionatului naţional de baschet Under 13 feminin ea fost următorul:

  1. CSS Alexandria
  2. CS Universitar Braşov
  3. CS Olimpia Bucureşti
  4. CSS nr. 6 Bucureşti
  5. CSM VSK Miercurea Ciuc
  6. CS Cişul Oradea
  7. CSS CSM Târgovişte
  8. SCM CSS Craiova. (B. Pană)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.