Social

O nouă “fiţă” – Firmă de pază la mormintele familiei

DSC03425În ultimul timp, nu doar prin judeţul Teleorman au fost multe situaţii în care hoţii şi-au îndreptat atenţia către cimitire, profanând mormintele, de unde furau tot ce găseau mai la-ndemână. Escaladarea acestui fenomen, coroborat cu o anume doză de grandomanie, a dus la un nou trend în lumea celor care au bani şi-şi permit să pună la adăpost sicriele membrilor familiei: asigurarea securităţii la cavoul familiei!

Practic, această modă apărută în mai toate localităţile judeţului nostru, a pătruns în rândul urmaşilor celor cu bani, care au vrut să pună sub pază mormintele celor decedaţi. În Alexandria, în Roşiorii de Vede, Buzescu sau alte localităţi teleormănene, firmele de pază şi-au asigurat ca obiective de lucru cavourile sau … mormintele unor defuncţi, cunoscuţi în timpul vieţii pentru averile considerabile pe care le-au acumulat! Adică, au fost montate aparate de alarmare, la cavourile respective, care pot alerta echipajele de securitate în orice moment, când este semnalată efracţia.

Această metodă de protecţie luată de familiile celor decedaţi se pare că a dat roade, în multe din situaţii, deoarece doar săptămâna trecută s-a pornit alarma, în miez de noapte, în cimitirul din Buzescu. Alarma care s-a pornit la cavoul familiei lui Dan Finuţu i-a descurajat pe hoţii care veniseră să pătrundă în interior, pentru a fura eventuale bunuri. Asemenea situaţii s-au mai auzit şi în cimitirele din Alexandria, în care există obiective de pază la unele morminte. (B. Pană)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.