Social

O nouă acţiune de donare de sânge a tinerilor social-democraţi teleormăneni

Tinerii din organizaţia judeţeană a tineretului social-democrat Teleorman au participat marţi, 15 iulie, la o acţiune de donare de sânge la Centrul Judeţean de Transfuzii Teleorman. Acţiunea a fost organizată pentru un tânăr din Alexandria, Florentin Olteanu, acesta urmând a se opera pe cord deschis. Tânărul, care s-a născut cu o malformaţie congenitală la inimă, va fi supus unei intervenţii chirurgicale, în urma căreia i se vor schimba două valve la inimă şi o a treia valvă va fi supusă unei intervenţii de desfundare. Pe parcusul operaţiei, tânărul are nevoie de sânge AB4 pozitiv, motiv pentru care tinerii social-democraţi teleormăneni au dat o picătură din lichidul vital pentru a-i salva viaţa tânărului lor coleg.

“Tinerii din Organizaţia Judeţeană a TSD Teleorman demonstrează încă o dată că sunt solidari cu semenii lor şi mă bucur că au continuat aceste iniţiative. Donarea de sânge poate salva vieţi şi astfel de gesturi trebuie cât mai mult promovate şi încurajate. Ar trebui să conştientizăm cu toţii că prin astfel de acţiuni îi putem ajuta pe cei aflaţi în suferinţă”, a declarat liderul organizaţiei judeţene a TSD, Marian Potbăniceanu.

Acesta a precizat că primii care au donat sânge au fost 5 tineri din organizaţia TSD Turnu Măgurele, după care 17 tineri social-democraţi alexăndreni le-au urmat exemplul, iar miercuri, 16 iulie, ziua în care tânărul Florentin va pleca la Bucureşti, la Institutul C.C. Iliescu Fundeni, unde va suferi intervenţia, alţi 5 tineri ai social-democraţilor alexăndreni vor dona sânge, în vederea sprijinirii acestui caz.

Tinerii social-democraţi nu sunt la prima acţiune de acest fel, organizaţia de tineret a PSD fiind implicată în acţiuni caritabile încă din anul 2009. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.