Sport

O iniţiativă care ar ajuta judo-ul teleormănean – “Vrem să înfiinţăm o secţie de judo la Universitatea Valahia!”

Una din disciplinele sportive din Teleorman care s-au evidenţiat de-a lungul anilor prin performanţele obţinute pe plan naţional, sau chiar internaţional, este judo, sport practicat de un număr mare de teleormăneni. Deşi anul 2013 a însemnat un regres în performanţe, rezultatele obţinute de cluburile teleormănene pe plan naţional fiind cele mai modeste din ultimii 15 ani, AJ Judo Teleorman speră să depăşească repede momentul de criză existent. Preşedintele asociaţiei judeţene pe ramură de sport, Paul Chicu, fost sportiv şi antrenor în judo, a explicat principalele motive care au dus la lipsa rezultatelor pe plan naţional.

“Anul trecut a fost unul mai modest pentru judo, îndeosebi din punct de vedere al rezultatelor pe plan naţional. De fapt, n-am reuşit să obţinem nici un titlu naţional prin sportivii noştri, iar acest lucru are ca principală cauză problemele economice actuale, care au afectat toate segmentele sociale, inclusiv sportul. Şi în judo s-a văzut în mod serios lipsa banilor, dar sper ca în acest an să pot ajuta mai mult acest sport. Cred că lucrurile încep să se îndrepte şi la noi, iar eu voi încerca, şi din postura în care sunt la nivelul federaţiei, să ajut cât mai mult posibil cluburile teleormănene, prioritar fiind CSS Alexandria”, a spus preşedintele AJJ Teleorman, Paul Chicu, cel care este în acelaşi timp vicepreşedinte în cadrul Comisiei de Apel a FR Judo.

Despre dezvoltarea judo-ului teleormănean, Paul Chicu a precizat faptul că are în intenţie reînfiinţarea secţiei (cu tradiţie, de altfel) în Turnu Măgurele, dar se intenţionează ca în acest an să fie înfiinţată o secţie şi în Zimnicea. “Pentru 2014, aş vrea să reînfiinţăm secţia de judo în Turnu Măgurele, acolo există tradiţie şi oameni care iubesc acest sport, cred că îl putem readuce la un nivel performant. Cât priveşte Zimnicea, eu aş vrea să înfiinţăm o secţie acolo în primul rând pentru a fi mai aproape de partenerii noştri din Bulgaria, din Svishtov, consider că un club în acel oraş este şi pentru tinerii care vor să vină către judo, mai ales că n-a existat până acum”, a punctat preşedintele AJ Judo Teleorman.

Totuşi, unul din cele mai îndrăzneţe proiecte pe care Paul Chicu intenţionează să le desfăşoare în anii următori este cel legat de o colaborare cu conducerea Universităţii Valahia, din Alexandria. Preşedintele Asociaţiei judeţene de Judo a menţionat faptul că vrea să discute cu conducerea universităţii pentru a introduce, în programul de instruire a studenţilor, pregătire în judo. “Este o idee de-a mea, pe care vreau să o discut cu conducerea Universităţii Valahia, sper să putem găsi o soluţie pentru a pregăti studenţii de acolo şi în judo, ar fi un pas înainte şi pentru acest sport, dar şi pentru tinerii care vin de la nivel de juniori, să-şi poată continua pregătirea în această disciplină”, a mai precizat Paul Chicu.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.