Eveniment

O elevă din Teleorman, în lotul naţional la olimpiada internaţională de lingvistică de la Beijing

olimpicaMonica DUMITRESCU

Iulia Marinescu, elevăîn clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele, a obţinut anul acesta locul al doilea la nivel naţional la Olimpiada de lingvistică şi va reprezenta România la Olimpiada internaţională de lingvistică, alături de alţi trei elevi care s-au clasat pe locurile I, III, respectiv IV. La competiţia se va desfăşura la Beijing în iulie 2014, elevii români vor avea de înfruntat elevi din ţări cu o tradiţie de zeci de ani în acest domeniu.

“Această performanţă înseamnă foarte mult pentru mine. Mulţi colegi cred că nivelul este acelaşi ca la şcoală, 10 la olimpiada naţională se echivalează cu 10 de la şcoală, însă nu este aşa, nivelul este mult mai ridicat. Eu am muncit în fiecare zi, zilnic am făcut probleme, am tradus cerinţele şi am lucrat subiecte din alte ţări cu tradiţie în acest domeniu, pentru că la noi olimpiada de ligvistică este ceva nou, în România nici măcar nu sunt publicate destule modele de subiecte pentru a putea repeta, şi a fost un efort foarte mare. Materia nu este studiată în şcoală, trebuie să facem cât mai multe exerciţii, pentru a avea şansa să ne vină ideea, este o chestie de idee la această olimpiadă. Cerinţa este în română, dar ni se dau apoi anumite propoziţii în alte limbi, pe care nu trebuie neapărat să le cunoaştem şi, pe baza analogiilor, să facem traduceri. De exemplu, la naţională am avut de tradus când în chineză, când în vietnameză, pe baza analogiilor”, a declarat Iulia Marinescu.

Iulia Marinescu este singura elevă din Teleorman care face parte în acest an dintr-un lot olimpic internaţional. Aceasta a participat pentru a doua oară la olimpiada naţională de lingvistică, anul trecut, clasându-se pe locul VI la nivel naţional. În pregătirea ei, olimpica din Turnu Măgurele a fost coordonată şi susţinută de prof. Ştefania Panea şi Nicoleta Marinescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.