O banală ceartă s-a transformat într-o tragedie, la Gălăteni

Monica DUMITRESCU

Un bărbat din comuna teleormăneană Gălăteni şi-a găsit sfârşitul după ce a căzut şi s-a lovit în zona capului, în urma unei altercaţii cu un consătean. Incidentul a avut loc pe 26 iulie 2017, pe terasa unui magazin din localitate, iar moartea victimei a survenit două zile mai târziu. Agresorul va răspunde în faţa legii.

“La data de 1 august 2017, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de incupatul Chiriţă Răzvan George din comuna Gălăteni, sat Bâscoveni, judeţul Teleorman, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 195 C.p. La data de 02.08.2017 s-a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Teleorman luarea faţă de inculpatul Chiriţă Răzvan George a măsurii arestului la domiciliu în imobilul situat în comuna Gălăteni, sat Bâscoveni, jud. Teleorman, pe o perioadă de 30 de zile, măsură admisă prin încheierea penală din data de 04.08.2017”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Din referatul cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu au rezultat următoarele: la data de 26.07.2017, în jurul orei 20:00, pe terasa unui magazin din comuna Gălăteni, jud. Teleorman, inculpatul Chiriţă Răzvan George, deranjat de cuvintele injurioase ce i-au fost adresate de către victima Cîmpeanu Gheorghe din aceeaşi localitate, a lovit-o cu palma peste obrazul stâng, cu intensitate sporită, fapt ce a condus la dezechilibrarea acesteia, care a căzut şi s-a lovit în zona capului, de beton, fiind transportată la Spitalul Videle, în vederea acordării de îngrijiri medicale, şi, ulterior, la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, unde a decedat la data de 28.07.2017, din cauza leziunilor de la nivelul capului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman face precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal şi nu are rolul de a înfrânge prezumţia de nevinovăţie a persoanei cercetate.

Leave a Comment

*

code