Politic

Numirea subprefectului de Teleorman se amână pentru o dată incertă

Carmen Dumitrescu

Chiar dacă s-au făcut promisiuni publice, legate de un termen scurt pentru desemnarea noului subprefect de Teleorman, se pare că există ceva dificultăţi în privinţa asumării unei nominalizări publice. Zvonurile continuă să circule, dar factorii de decizie se declară total depăşiţi de situaţie şi nu ştiu ce să spună, atunci când sunt puşi în faţa unei întrebări cât se poate de legitime: “S-a spus că în maximum două săptămâni de la numirea prefectului va fi nominalizat şi un subprefect. De ce nu se întâmplă asta nici acum?”. Mai mult, după ce toată lumea a fost indusă în eroare de o serie de zvonuri legate de numirea subprefectului din partea UNPR, acum nici nu s-ar mai pune problema nominalizării unui uneperist, nişte conflicte de opinie sau de interese fiind la baza acestei noi atitudini a celor din PSD.

Pe de altă parte, se pune şi problema că Adrian Bâţă, fostul prefect de Teleorman, ar fi câştigat procesul în instanţă şi ar avea dreptul să revină la Prefectură, chiar dacă, din surse bine informate, ştim că acesta nu-şi doreşte să părăsească actuala sa poziţie, aceea de administrator al bacului de la Turnu Măgurele. O altă posibilitate, până acum cea mai sigură, este desemnarea subprefectului din rândurile Organizaţiei de Tineret a PSD, fiind vizat un tânăr din conducerea Organizaţiei Locale Turnu Măgurele pentru ocuparea acestei poziţii, atât de importante. Momentan, nimeni nu doreşte însă să discute public această posibilitate, chiar dacă foarte mulţi vorbesc despre ea ca despre o certitudine, fiind cunoscută intenţia lui Liviu Dragnea de a permite tineretului social-democrat să se afirme în poziţii de responsabilitate publică la nivel judeţean.

Dar, la modul deschis, nimeni nu doreşte să-şi asume nimic, chiar dacă toată lumea ştie că această amânare se poate prelungi până la o dată incertă, aşa cum s-a întâmplat şi cu poziţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, rămasă neocupată vreme de luni întregi.

Prefectul Carmen Daniela Dan, chestionată pe marginea acestui subiect, a declarat că, nici până la această dată, nu are vreo idee legată de momentul în care se va face nominalizarea subprefectului, ceea ce ar duce la intrarea în normalitate a situaţiei Instituţiei Prefectului, care are nevoie de o organigramă completă pentru a funcţiona potrivit aşteptărilor populaţiei. Evident, nimeni nu poate face nimic până când nu se va lua o decizie la nivelul partidelor aflate la guvernare, chiar dacă există şi posibilitatea ca supriza să se producă după următoarea şedinţă de Guvern, când se presupune că şi Teleormanul va fi luat în vizor şi se va face, în sfârşit, o numire în funcţie, care a generat, în mai puţin de o lună, nenumărate controverse publice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.