Social

Numele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat

Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecţia datelor, numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat, a anunțat, miercuri, Ministerul Educației. Potrivit sursei citate, candidaţii primesc un raport din care vor cunoaşte codul unic ce le-a fost repartizat, pe baza acestuia urmând să-şi vizualizeze rezultatele obținute la examene. Pe site-ul ministrerului vor fi afișate codul unic al candidatului, şcoala de provenienţă, rezultatele probelor examenului şi media.

“În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Decizia a fost luată în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului, arată sursa citată.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale vor fi comunicate luni, 22 iunie, până  la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00), urmând ca rezultatele finale să fie afișate sâmbătă, 27 iunie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.