Social

Numărul virozelor respiratorii a depăşit, oficial, 1.000 de cazuri

Vremea rece şi schimbătoare şi-a pus amprenta asupra sănătăţii teleormănenilor, tot mai mulţi dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu viroze respiratorii sau pneumonii. Cazurile de viroze respiratorii înregistrate la nivelul judeţului au înregistrat o creştere impresionantă în ultimele săptămâni, depăşind pentru prima dată în actualul sezon gripal numărul de 1.000 de îmbolnăviri. Mai exact, la ultima raportare a medicilor de familie, centralizată de Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, pentru săptămâna 23 februarie – 1 martie, numărul a urcat la aproape 1.100 de cazuri.

Medicii spun însă că situaţia nu este una ieşită din comun, însă cazurile sunt destul de severe, iar tulpinile gripale sunt virulente, atrăgând atenţia asupra faptului că sunt în urcare. Este firesc ca în sezonul rece numărul pacienţilor cu viroze respiratorii să crească, însă problema este că majoritatea acestor cazuri necesită tratament într-o unitate sanitară.

Statistica la nivel naţional înregistrează, de asemenea, o creştere a acestor cazuri de îmbolnăviri. Potrivit DSP Teleorman, în ultima săptămână de supraveghere la nivelul judeţului numărul virozelor respiratorii a explodat, cele mai multe cazuri fiind întâlnite la copii şi adulţii tineri. Astfel, numărul îmbolnăvirilor se ridică la aproape 1.100 de cazuri, dintre care 237 la copii cu vârsta între 2 şi 4 ani, dintre care 36 au fost internaţi, 369 de cazuri s-au înregistrat la copii cu vârsta între 5 – 14 ani, cu 45 de internări, iar la categoria de vârstă 15- 49 ani au fost înregistrate 245 îmbolnăviri. În urcare s-a aflat şi cifra pacienţilor cu pneumonie, care a crescut de la 241 de cazuri în săptămâna precedentă celei la care facem referire, la 339 de cazuri în următoarele şapte zile. Dintre acestea 101 au necesitat internare. În ceea ce priveşte categoriile de vârstă la care s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri, copii peste 5 ani adolescenţii şi adulţii, inclusiv pensionarii au fost cei care au avut de suferit din cauza pneumoniilor. Veştile bune sunt legate însă de gripa sezonieră, nefiind înregistrat nici un astfel de caz la nivelul judeţului.

Pentru a evita îmbolnăvirile de sezon, medicii recomandă evitarea expunerii la frig, adaptarea îmbrăcăminţii şi a alimentaţiei la perioada rece, evitarea pe cât posibil a aglomeraţiilor şi păstrarea igienei personale. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.