Eveniment

Numărul solicitărilor la Ambulanţă a crescut la finalul săptămânii

Numărul virozelor respiratorii în rândul copiilor este în creştere, cel puţin potrivit datelor furnizate de Serviciului de Ambulanţă Teleorman. Astfel, la finalul săptămânii, în intervalul 7 – 10 martie, numărul copiilor cu afecţiuni respiratorii care au fost transportaţi de urgenţă la spital de medicii de la Ambulanţă a crescut, ajungând până la aproape 40 de copii care au avut nevoie de trasnport la spital pentru îngrijiri medicale de urgenţă. De remarcat că şi numărul solicitărilor la ambulanţă a fost mai mare, peste 410 teleormăneni chemând salvarea în week-end-ul care tocmai a trecut.

Astfel, echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman la spital au intervenit la finalul acestei săptămâni pentru un număr de 38 de copii bolnavi care prezentau strări febrile şi afecţiuni respiratorii şi care au fost duşi la urgenţă, în vederea primirii de ajutor medical, unii dintre ei necesitând internare, altora, după ce li s-a acordat primul ajutor, li s-a recomandat tratament în ambulatoriu. Au mai ajuns la spital, tot din cauza răcelilor, şi 26 persoane cu temperaturi oscilante, iar 7 persoane au fost transportate la urgenţe prezentând convulsii. Potrivit asistentului şef al SJA Teleorman, Cristian Popescu, în topul urgenţelor la Ambulanţă, la finalul săptămânii trecute au fost afecţiunile cardio-vasculare, precum şi durerile abdominale sau de spate, numărul total al solicitărilor fiind de 411 de apeluri de vineri după amiază până la primele ore ale zilei de luni, 10 martie.

De remarcat că teleormănenii au fost oarecum cumpătaţi şi, parcă pentru prima dată în ultimii ani, nu au respectat tradiţia celor 44 de pahare sau poate au căpătat rezistenţă, deoarece la spital au ajuns la un pas de come alcoolice sau în stare avansată de ebrietate doar 5 persoane. De altfel, faptul că nu s-a consumat mult alcool în week-end, este atestat şi de numărul mic de persoane agresate, 9 persoane necesitând ajutor medical de urgenţă din cauza loviturilor primite.

În acelaşi timp, medicii îşi menţin părerea cu privire la faptul că se aşteaptă o creştere a numărului de viroze în rândul copiilor, fiind o perioadă în care cei mici răcesc mult mai des, mai ales că vremea este capricioasă şi prielnică răcelilor. Copiii cu vârste mici sunt cei mai predispuşi îmbolnăvirilor, aceştia contaminându-se mai des în spaţiile aglomerate, la grădiniţe sau la şcoală, motiv pentru care, părinţii trebuie să evite să ducă în colectivitate copilul dacă acesta este bolnav. Totodată, medicii recomandă ca în această perioadă copii, dar şi adulţii să consume cât mai multe fructe, legume proaspete şi multe lichide. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.