Social

Numărul dozelor de vaccin antigripal sosit în Teleorman a fost de 15.000 – restul vor fi distribuite până pe 15 ianuarie, potrivit MS

Sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, a reprezentat anul trecut demararea campaniei de vaccinare împotriva gripei pentru sezonul 2013- 2014, cu mai bine de o lună de zile întârziere comparativ cu anii trecuţi. Întârzierea a fost cauzată, pe de o parte de lipsa dozelor de vaccin, dar şi pentru că incidenţa îmbolnăvirilor a fost foarte mică şi nu a impus începerea campaniei, aspect care nu a creat nici un fel de probleme, având în vedere că şi vremea a ţinut cu populaţia, numărul îmbolnăvirilor fiind semnificativ mai mic ca în alţi ani.

Campania de vaccinare antigripală a fost demarată, după cum precizam, la nivel naţional, în cursul ultimei săptămâni din noiembrie, interval în care Ministerul Sănătăţii a trimis fiecărei direcţii judeţene de sănătate publică o parte din necesarul dozelor de vaccin. Astfel, la finele lunii noiembrie 2013, la DSP Teleorman a ajuns prima tranşă de vaccin antigripal, 15.000 de fiole, care au intrat în posesia  medicilor de familie din judeţ.  Dozele de vaccin au fost utilizate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, iar restul dozelor până la completarea necesarului, respectiv 62.909 doze, vor fi distribuite în teritoriu în mai multe tranşe, până la data de 15 ianuarie 2014, potrivit unui comunicat al MS, “astfel încât să fie asigurat necesarul fiecărui judeţ”, se arată în precizarea Ministerului.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.