Social

Numărul de viroze creşte alarmant – Aproape 500 de infecţii respiratorii au ajuns în atenţia medicilor teleormăneni

Carmen Dumitrescu
Numărul mare de îmbolnăviri din ultima perioadă au fost cauzate, aşa cum doctorii au confirmat, de trecerea bruscă de la o temperatură foarte scăzută la una mai ridicată, organismul fiecăruia dintre noi reacţionând în funcţie de forţa specifică de a se adapta la noile condiţii. De cele mai multe ori, însă, trecerea bruscă de la cald la rece degenerează în gripă sau în infecţii ale căilor respiratorii superioare sau inferioare, medicii de la spitalul judeţean, dar şi cei care lucrează la Serviciul de Ambulanţă Teleorman mărturisind că ultimele zile au adus cu ele o creştere alarmantă a numărului de viroze. Totuşi nu putem discuta despre o creştere extrem de mare a numărului de cazuri, dacă comparăm situaţia cu cea existentă la nivelul întregii ţări.
Nu se poate, însă, nega faptul că într-un interval de timp destul de scurt de timp, aproape 500 de teleormăneni s-au confruntat cu deteriorări importante ale stării generale, mulţi dintre ei apelând chiar şi la serviciile medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Practic, ultima lună a fost marcată de o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri şi s-a putut constatat că aceste viroze nu sunt numai numeroase, ci şi foarte agresive, determinând o alterare pronunţată a stării generale a celor care se îmbolnăvesc. Manifestările cele mai îngrijorătoare ale virozelor respiratorii apar la copiii, cei mai mulţi dintre copiii care au necesitat ajutor de urgenţă prezentând manifestări severe ale bolii, precum febră foarte înaltă, stări de vomă şi alte simptome îngrijorătoare. Practic, mulţi dintre cei care au solicitat ajutorul medicilor de pe Ambulanţă au considerat manifestările virozelor foarte îngrijorătoare, astfel încât au considerat că e periculos să mai aştepte până se vor prezenta la medicul de familie. Alţii, în special locuitorii din mediul rural, au solicitat Ambulanţa pentru că nu aveau posibilitatea deplasării cu maşina personală la spital şi, după cum ştim deja, asistenţa medicală la nivelul comunelor este minimală şi se poate asigura numai între anumite ore din zi.
Cea mai afectată grupă de vârstă rămâne aceea a copiilor cu vârste între 5 şi 14 ani, în rândul cărora s-a înregistrat în ultima perioadă un număr de 133 de îmbolnăviri, dintr-un număr total de 453 de îmbolnăviri pe toate grupele de vârstă. Şi numărul pneumoniilor este în creştere la nivelul judeţului, dar nu se poate discuta despre o creştere alarmantă, pentru că numărul a crescut de la 113 îmbolnăviri la 124. În ceea ce priveşte pneumoniile, grupa de vârstă cea mai afectată este cea cuprinsă între 15 şi 49 de ani, în această categorie întregistrându-se şi 10 internări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.