Eveniment

Numărul copiilor care ajung în weekend la spital, în continuare ridicat

La nivelul judeţului Teleorman, tot mai multe persoane ajung la spital cu ajutorul medicilor Serviciului de Ambulanţă Teleorman ca urmare a diferitelor afecţiuni. Potrivit SJA Teleorman, în ultimele trei zile ambulanţele au intervenit de urgenţă în situaţia a numai puţin de 421 pacienţi, de această dată, comparativ cu săptămâna anterioară, primul loc nu a mai fost ocupat de copii bolnavi, ci de persoanele care au acuzat dureri abdominale sau de spate, urmat de urgeţele reprezentate de cazurile copiilor bolnavi şi dificultăţile de respiraţie.

Astfel, în weekend-ul trecut, ambulanţele au intervenit pentru peste 60 de persoane cu dureri abdominale sau de spate, pentru circa 50 de pacienţi cu probleme de respiraţie şi în cazul a peste 50 de copii bolnavi, aspect care întăreşte ideea că sezonul virozelor respiratorii continuă.

Accidentele vasculare au fost, de altfel, în număr mare, aproape 20 de pacienţi au avut de suferit în urma acestor afecţiuni. Pentru alţi aproape 30 de pacienţi cu dureri insuportabile de cap, ambulanţele au intervenit de urgenţă, alte peste 20 de persoane au avut temperatură foarte mare şi au avut nevoie de ajutor merdical de urgenţă.

Alte situaţii de urgenţă pentru care teleormăneni au sunat la ambulanţă au fost cele legate de căderi şi alte accidente, leziunile suferite în urma violenţelor şi agresiunilor fizice, sincope, sângerări, diabet zaharat, boli nediagnosticate, accidente de circulaţie sau convulsii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.