Eveniment

Număr mare de solicitări la ambulanţă ale persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare

Tot mai multe persoane cu afecţiuni cardiovasculare şi care acuză dureri abdominale sau de spate s-au prezentat în ultima perioadă la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean, mare parte a afecţiunilor fiind din cauza temperaturilor oscilante de afară. Acestora li se adaugă un număr la fel de mare de persoane care se prezintă la medic acuzând infecţii ale căilor respiratorii. Serviciul de Ambulanţă este solicitat în fiecare zi la peste zeci de cazuri de boli cardiovasculare şi alte zeci de cazuri de dureri abdominale sau de spate sau dureri de cap.

La finele săptămânii trecute, au predominat afecţiunile cardiovasculare, durerile de cap şi afecţiunile respiratorii în rândul copiilor, durerile abdominale sau de spate, dar şi urgenţele neurologice sau traumatisme produse prin cădere accidentală sau lovire.

 

Medicii susţin că numărul cardiacilor care au ajuns la spital este în continuare mare, din cele aproape 390 de apeluri făcute la salvare în week-end, peste 100 de solicitări au fost pentru diferite afecţiuni de ordin cardiac. Ca de fiecare dată, schimbările meteorologice bruşte îşi pun amprenta pe starea de sănătate a celor mai sensibili dintre bolnavi, respectiv copii şi vârstnicii cu afecţiuni cronice. Primul loc este ocupat de bolnavii cu dificultăţi de respiraţie, dureri abdominale sau de spate şi dureri de cap, peste 100 de cazuri, iar în peste 30 de situaţii ambulanţa a fost solicitată pentru copii bolnavi, în mare parte cu infecţii respiratorii. Aproape 30 de persoane au sunat pentru temperatură ridicată, 14 persoane au încercat să se sinucidă, aproape 10 persoane au suferit traumatisme în urma violenţelor şi agresiunilor exercitate asupra lor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.