Social

Nu toţi elevii se bucură de vacanţă!

Monica DUMITRESCU

Dacă majoritatea elevilor se bucură din plin de vacanţă în această perioadă, pentru câteva zeci de elevi teleormăneni acesta nu este decât un prilej de a se pregăti suplimentar pentru olimpiadele judeţene care bat la uşă. Programul acestora este foarte încărcat, mai ales în şcolile cu tradiţie, care au dat olimpici naţionali şi chiar internaţionali, unde profesorii organizează ore de pregătire suplimentară la care elevii care au trecut de etapa locală sunt chemaţi să participe aproape zilnic în această perioadă.

Cei care se vor clasa pe primele locuri la etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare pe discipline vor reprezenta judeţul la etapele naţionale care, în cea mai mare parte se vor desfăşura în perioada 7-11 aprilie, săptămâna dinaintea vacanţei de primăvară în care ceilalţi elevi vor participa la activităţile extraşcolare organizate de unităţile de învăţământ în cadrul programului “Şcoala altfel”. Anul trecut, judeţul Teleorman a fost reprezentat de peste 100 de elevi la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare, o mare parte dintre aceştia întorcându-se acasă cu premii şi menţiuni.

O altă categorie de elevi care nu se pot bucura din plin de vacanţă în această perioadă este reprezentată de elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu care se pregătesc, sau cel puţin asta ar trebui să facă, pentru susţinerea examenelor naţionale, Evaluarea Naţională, rspectiv Bacalaureatul. Mai mult decât atât, elevii din clasa a VIII-a vor susţine la doar o săptămână după reluarea cursurilor simularea Evaluării Naţionale, iar cei din clasa a XII-a simularea Bacalaureatului în perioada 3-7 martie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.