Politic

Nu contează câţi e morţi, contează ce chiloţi porţi

Sorin Ovidiu Bălan

S-a ales praful de toate urările de bine pe care românii şi le-au făcut, după tradiţie, la început de an. S-a dus naibii şi spiritul Crăciunului, iar bucuria darurilor găsite sub brad s-a stins în suspine. Anul a început prost şi întreaga naţiune oftează. Nu, nu este vorba despre anunţatele scumpiri la carburanţi, sau despre facturile mărite la utilităţi. Astea sunt nimicuri. Nici măcar eterna ceartă şi împăcare între capii USL sau între USL şi Băsescu nu mai interesează pe nimeni. Poporul lăcrimează, se indignează, comentează, căieşte, lămureşte, scrâşneşte, tâmpeşte, la auzul a două nume: Bianca şi Victor.

Ea, o fată retuşată bine din bisturiu, de ai crede că mai mulţi chirurgi esteticieni şi-au dat lucrarea de diplomă pe ea, folosind-o ca material didactic. De profesie… fată, că alte performanţe profesionale nu are. Sau poate are, dar nu le arată decât tot atunci când îşi exercită profesia de fată.

El, un băiat lucrat la sală, clonă a atâtor alţi băieţi lucraţi la sală sau umflaţi cu seringa cu steroizi, care apar în atenţia opiniei publice dacă se bat printr-o cafenea de fiţe sau îi adună cu şpaclul după ce se înfăşoară cu bolidul pe câte un pom. De profesie… meteo. Adică din când în când, că nu în fiecare zi, citeşte un prompter în faţa unei hărţi şi ne spune dacă să ne luăm umbrela sau nu.

Întâmplarea la care au fost supuşi El şi Ea? Dintre cele mai triste şi mai neobişnuite din lume. Fata-bisturiu şi meteo-prompter divorţează. Ea, s-a cărat la Paris să joace fotbal de la un cap la altul al unui pat dintr-o cameră de hotel. El a rămas ca prostul acasă, şi abia după patru zile şi-a dat seama că nevastă-se lipseşte din domiciliul conjugal. De atunci, naţiunea distrusă, tot caută să afle: ce chiloţi avea ea pe Ea, atunci când juca fotbal prin pat, uitând că astfel de sport se practică fără chiloţi; ce a simţit El de acasă, atunci când Ei i-a intrat primul gol în deplasare şi multe alte asemenea amănunte care de o săptămână nu ne mai dau pace.

Asta e. Poate lipsa de experienţă te-a făcut să nu ştii că atunci când umbli cu o fată-bisturiu, nu se poate ca într-o bună zi să nu te răneşti. Dar să mai şi umbli pe la televizor să spui că nevastă-ta s-a tăvălit cu altul, mi se pare un gest de extremă bărbăţie.

Chiar, Victore, nu ai numărat ce chiloţi lipsesc din casă, ca să ştim şi noi ce chiloţi avea pe ea când s-a uşchit la Paris şi să ne liniştim odată.

One Comment

  1. Gogu patitu

    Las-o mai Victoras,e mai bine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.