Social

Noul adjunct al ISJ, Anca Vasile, ţine la secret liceul şi universitatea absolvite – CV-ul post-universitar “explodează” însă de grade didactice şi cursuri de perfecţionare

Monica DUMITRESCU

Odată cu începerea anului şcolar 2014-2015, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman a fost completată. Din motive pe care nu le cunoaştem, Ministerului Educaţiei i-au trebuit aproximativ 7 luni să găsească pe cineva care să-l înlocuie pe prof. Emilian Vrăjitoarea, cel care a ocupat funcţia de inspector şcolar general adjunct al ISJ Teleorman până în februarie 2014, când a demisionat din această funcţie.

Pe postul rămas vacant atâta amar de vreme, a fost numită săptămâna trecută, prin detaşare în interesul învăţământului, prof. Anca Irina Vasile, o tânără cu un CV impresionant, care, potrivit propriei declaraţii, şi-a început activitatea în învăţământ în urmă cu 10 ani la Liceul Tehnologic Videle, unde a activat în anul şcolar 2004-2005. Următorii doi ani şcolari, din 2005 până în 2007, prof. Anca Vasile a predat la Liceul Tehnologic nr. 1 din Alexandria. Între 2007 şi 2008 a fost titulara Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Alexandria, iar din anul 2008 şi până în prezent a activat la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare”.

Anca Vasile este profesor cu gradul didactic I în specializarea Limbă şi literatură franceză – Limba şi literatura română. Noul inspector şcolar general adjunct nu a dorit însă să facă public numele unităţilor de învăţământ liceal şi superior pe care le-a absolvit, menţionând doar că este doctor în filologie, titlu obţinut în 2012.

Aceasta a mai precizat că încă din primul an de învăţământ a participat la numeroase cursuri de perfecţionare organizate de Casa Corpului Didactic Teleorman, Ministerul Educaţiei sau Ministerul Muncii(Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – Casa Corpului Didactic Teleorman – Managementul calităţii în domeniul educaţiei; Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – Casa Corpului Didactic Teleorman – Managementul clasei de elevi / gestionarea situaţiilor de criză; Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – Casa Corpului Didactic Teleorman – Metode interactive de predare, învăţare, evaluare; Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei – Ministerul Educaţiei şi Cercetării – Manager resurse umane; Casa Corpului Didactic Teleorman – Educaţia pentru protecţia mediului; Casa Corpului Didactic Teleorman – Dezvoltarea gândirii laterale şi gândirii cretive; Casa Corpului Didactic Teleorman – Managementul timpului în şcoală ca organizaţie; Casa Corpului Didactic Teleorman – Stagiul de formare – limba română), precizând şi faptul că de curând a devenit membru al corpului naţional de experţi în management educaţional.

“În întreaga carieră am fost preocupată de obţinerea unor rezultate bune atât la examenele naţionale, cât şi la olimpiade sau concursurişcolare; spre exemplu, în anul şcolar precedent am reuşit să obţin trei calificări la etape naţionale ale unor concursuri după cum urmează: Olimpiada de lingvistică, Concursul Naţional Ionel Teodoreanu şi Lectura ca abilitate de viaţă”, a mai precizat prof. Anca Vasile.

În ce priveşte unităţile de învăţământ liceal şi universitar în care s-a format, prof. Anca Vasile consideră că sunt date personale pe care le prezintă doar instituţiilor la angajare. Cei care o cunosc spun că este absolventă a Liceului Tehnologic nr. 1 Alexandria şi a Universităţii “Spiru Haret”. Dacă este aşa, se pare că prof. Anca Vasile nu este foarte mândră că este absolventă a acestora, din moment ce le ţine secrete.

9 Comments

 1. Fierbi……cinci comentarii unul dupa altul ai grija sa nu faci infarct…..doamna Radu Bianca Raluca daca acesta ti-o fi numele adevarat……..Anca Vasile isi merita postul dar tu te oftici?!………..

 2. Păcat că se lovește așa intr-un tânăr. Ești o profesoara bună Anca! Nu te lăsa intimidată și dovedește că ești și un bun manager! Felicitări și succes!

 3. Radu Bianca Raluca

  Nu ne reprezinta breasla!Spiru Haret e la putere, cei care au facut facultati de stat si au intrat cu examen de admitere si au muncit si au invatat nu mai au niciun cuvant de spus! Daca a terminat liceul la Rulmentu inseamna ca are si calificare serioasa: de strungar sau mecanic auto!

 4. Radu Bianca Raluca

  Ma bufneste rasul cand spuneti impresionant, 90% din cadrele didactice din Teleorman au in CV cursurile astea, nu ne da pe spate dna!

  • Achiesez la aceasta parere, daca a terminat liceul respectiv, cu vechimea aceasta impresionanta si totodata cu aceasta experienta benefica acumulata, merita pe deplin postul respectiv de conducere pe plan judetean, dupa tot acest traseu fulminant!

   p.s.
   Nu cred ca pot urla la luna!?

   • La liceul Tehnologic nr. 1 au fost si clase de Contabilitate, nu doar de mecanica. A „achiesa” la ideea ca toti absolventii acestui liceu sunt slab pregatiti este similar cu a prelua sintagme de genul „romanii sunt lenesi”, de care cei mai multi dintre noi ne-am cam saturat!

    • Liceul Rulmentul a fost conceput numai pentru sectorul muncitoresc si in niciun caz pentru cel intelectual
     Cand am dat examenul de „treapta a II-a „, in acel an(„8.”) , nu a luat niciun candidat nota 5 in vara!
     Nu poti asimila la o facultate, indiferent care este aia, ce nu ai asimilat in 18 sau 20 de ani, dar poti avea pe parcurs facultatea vietii si a oportunismului.
     Toata lumea cunoaste aceste aspecte. In acest moment mediocritatea este ridicata la rang de arta fara niciun respect pebtru valorile adevarate, important fiind sistemul relational.

     P.S.:
     Toata lumea se face ca nu vede, fiind intr-o letargie totala datorata tuturor „marilor carmuitori” de orice fel de utilaje si masinatiuni, mai putin de tara.

 5. Radu Bianca Raluca

  Daca isi tine la secret formarea initiala este grav pentru ca aceasta este cea mai importanta, restul sunt cursuri facute pe banda pe la care poate nici nu a trecu!Dar doctoratul e pe bune sau e vreun plagiat?

 6. Radu Bianca Raluca

  Ce mai e pe bune!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.