Social

Noua schemă de vaccinare pentru anul în curs

În vederea identificării tuturor soluţiilor pentru asigurarea continuităţii în procesul de vaccinare al copiilor, DSP Teleorman informează că se va proceda la modificarea OMS nr 422/2013 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2013 şi 2014, în sensul modificării Calendarului Naţional de vaccinare începând de anul acesta. Astfel, potrivit DSP Teleorman, în noua schemă de vaccinare se vor utiliza 3 doze de vaccin hexavalent pentru vaccinarea copiilor cu vârsta de 2, 4 şi 11 luni, iar vaccinarea cu ROR la copiii cu vârsta de 12 luni, 5 ani şi copiii care împlinesc vârsta de 7 ani în anul 2015, recuperarea cu vaccin VPI pentru copiii cu vârsta de 6 şi 8 ani, precum şi realizarea tuturor vaccinărilor din cadrul schemei naţionale de vaccinare se va face de către medicii de familie.

Noua schemă de vaccinare, potrivit DSP Teleorman, este următoarea: primele 24 de ore – Vaccin hepatitic B – maternitate, 2- 7 zile – Vaccin BCG – maternitate; 2 luni – Vaccin hexavalent (DTPa – VPI – Hib-HepB), Vaccin pneumococic conjugat; 4 luni – Vaccin hexavalent (DTPa – VPI – Hib-HepB), Vaccin pneumococic conjugat; 11 luni – Vaccin hexavalent (DTPa – VPI – Hib-HepB), Vaccin pneumococic conjugat; 12 luni – Vaccin rujeolic – rubeolic – oreion   (ROR); 5 ani – Vaccin rujeolic – rubeolic – oreion (ROR), 6 ani – Vaccin tetravalent (DTPa – VPI), Vaccin poliomielitic inactivat (VPI); 14 ani – Vaccin diftero-tetanic / Vaccin diftero-tetano-pertussis acelular (dT / DTPa).

De menţionat că vaccinul pneumococic conjugat de la 2, 4 şi 11 luni va fi introdus în calendarul de vaccinări în funcție de fondurile disponibile, vaccinarea ROR de la vârsta de 5 ani se realizează inclusiv la copiii care împlinesc vârsta de 7 ani în anul 2015 și la copiii care împlinesc 7 ani în anul 2016. Copiii cu vârsta de 6 ani care au în antecedentele vaccinale o doză de DTPa la 4 ani vor fi vaccinaţi cu VPI, iar care nu au în antecedentele vaccinale o doză de DTPa la 4 ani vor fi vaccinaţi cu DTPa – VPI. Copiii cu vârsta de 8 ani care au în antecedentele vaccinale o doză de DTPa la 4 ani vor fi vaccinaţi cu VPI în 2015 (copiii care nu au fost școlarizați în clasa pregătitoare). (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.