Noua Lege a pensiilor, prezentată la inițiativa deputatului PSD Violeta Răduț pensionarilor din Zimnicea, de Ziua persoanelor vârstnice

Principalele prevederi din noua Lege a pensiilor le vor fi prezentate pensionarilor din județ în cadrul unei caravane organizate la inițiativa deputatului PSD Violeta Răduț, iar prima întâlnire în acest sens a avut loc luni, 1 octombrie, chiar de Ziua internațională a persoanelor vârstnice, în sala de ședințe a Primăriei Zimnicea.

La întâlnirea cu pensionarii zimniceni au luat parte Vasilica Robu – director general – Direcţia Generală Asigurări Sociale, Pensii și Alte Drepturi Prevăzute de Legi Speciale, deputatul PSD Violeta Răduț, precum și primarul orașului Zimnicea Petre Pârvu.

“Întâlnirea se înscrie în seria celor pe care le vom parcurge în cadrul caravanei organizate în toate zonele din Teleorman, pentru ca pensionarii din județ să fie informați, de persoane avizate, despre modificările aduse Legii pensiilor. Întâlnirea de la Zimnicea a fost una de suflet, pentru că a coincis cu Ziua internațională a persoanelor vârstnice, o zi specială pentru seniorii care au ales să o sărbătorească alături de noi. M-am bucurat să mă aflu alături de persoanele vârstnice din Zimnicea chiar de ziua lor și m-am bucurat că a răspuns invitației mele de a ni se alătura doamna Vasilica Robu, director general în cadrul Casei de Pensii Teleorman”, a declarat deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduț

La nivelul județului Teleorman, proiectul noii Legii a Pensiilor a fost prezentat, la finalul lunii august, în cadrul Comisiei de Dialog Social. În cadrul întâlnirii, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Teleorman, Emilian Bomboe, a făcut cunoscute celor prezenți modificările prevăzute de noua lege a pensiilor.

La propunerea deputatului PSD de Teleorman, Violeta Răduț, în perioada următoare, noua lege a pensiilor va fi dezbătută și prezentată în cadrul unei caravane, care să parcurgă toate zonele județului. Astfel, deputatul PSD, împreună cu reprezentanți ai Casei de Pensii Teleorman, le vor prezenta teleormănenilor noile prevederi ale legii, fie că e vorba de salariați, șomeri sau pensionari.

“Este foarte important să facem cunoscute prevederile noii Legi a pensiilor tuturor cetățenilor care, la un moment dat, intră sub incidența acesteia. Este și mai important ca oamenii să înțeleagă în mod corect care sunt modificările și să nu mai fie nimeni sub influența a tot felul de speculații. De aceea, am venit cu propunerea, în cadrul Comisiei de Dialog Social, de a merge, pe zone, în fața teleormănenilor pentru a le prezenta legea”, a mai precizat deputatul Violeta Răduț.

Proiectul Legii pensiilor s-a aflat în dezbatere publică până în 8 septembrie, în prezent este în procedura de avizare interministerială, după care va putea fi adoptată în Guvern şi apoi trimisă în Parlament.

Leave a Comment

*

code