Noua lege a pensiilor, dezbătută cu pensionarii roșioreni/ Violeta Răduț: “Cât timp va exista dialogul, vom reuși să eliminăm cât mai multe inechități”

Pensionarii roșioreni au avut ocazia joi, 11 octombrie, să afle de la deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț, secretarul Comisiei de muncă și protecție socială din Camera Deputaților, Vasilica Robu, director general – Direcţia Generală Asigurări Sociale, Pensii și Alte Drepturi Prevăzute de Legi Speciale, și Emilian Bomboe, directorul Casei de Pensii Teleorman, prevederile noii legi a pensiilor, modul în care actul legislativ le va influența veniturile și nivelul de trai. La întâlnirea cu pensionarii, care se înscrie în seria de dezbateri organizată la inițiativa deputatului Violeta Răduț, au luat parte și viceprimarul municipiului Roșiorii de Vede Cristiana Piper Savu și Ion Eana, președintele CAR Pensionari.

Deși s-a stabilit ca dezbaterile să aibă loc în municipiile și orașele din Teleorman, deputatul Violeta Răduț nu exclude ca astfel de întâlniri să fie organizate și în mediul rural.

“Am considerat că trebuie să simțim pulsul în teritoriu, trebuie să venim în fața pensionarilor și nu numai, ei vor fi cei care vor beneficia de legea asta și atunci ne dorim o cât mai bună comunicare, cu cât mai mulți cetățeni, ne așteptam, evident, să primim și niște reacții. Eu sper că momentul când noi vom definitiva în Parlament legea, să iasă forma cea mai mulțumitoare pentru toți cetățenii. Nu vă ascund faptul că sunt niște discuții aprinse, dar nu ne este teamă de lucrul acesta. Este ce ne dorim: dialog. Este foarte important să existe dialog! Disponibilitate din partea noastră există și, cât timp va exista dialogul, vom reuși să eliminăm cât mai multe inechități care, din păcate, în prezent sunt. Este un proiect extrem de ambițios, este un proiect care, ca și legea salarizării, va aduce mulțumiri pe de-o parte și nemulțumiri pe o altă parte. Sunt lucruri pe care ni le asumăm, pe care le tratăm cu toată seriozitatea, drept dovadă eu mă aflu în teritoriu, pentru a culege cât mai multe informații, ca cetățenii să simtă că ne dorim o stare de bine pentru toți”, a declarat Violeta Răduț, la finalul dezbaterii de la Roșiorii de Vede.

Totodată, pensionarii prezenți la întâlnire au profitat de prezența la dezbatere a directorului Casei de Pensii Teleorman și a directorului general – Direcţia Generală Asigurări Sociale, Pensii și Alte Drepturi Prevăzute de Legi Speciale, pentru a aduce în discuție cazuri concrete ce vizează formulări neclare în decizii de pensionar, dar și litigii în instanță în scopul revendicării unor drepturi neacordate.

La propunerea deputatului PSD de Teleorman, Violeta Răduț, în perioada următoare, noua lege a pensiilor va fi dezbătută și prezentată în cadrul unei caravane, care să parcurgă toate zonele județului. Astfel, deputatul PSD, împreună cu reprezentanți ai Casei de Pensii Teleorman, le vor prezenta teleormănenilor noile prevederi ale legii, fie că e vorba de salariați, șomeri sau pensionari.

Leave a Comment

*

code