Social

Noi teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Ministerul Educației și Cercetării a publicat noi teste de antrenament și bareme de evaluare și de notare – Bacalaureat 2020 și Evaluare Națională 2020, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, în contextul suspendării cursurilor. Setul cu numărul 5 de teste a fost publicat, luni, pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/, iar elevii, atât cei de clasa a VIII-a, cât și cei de clasa a XII-a, sunt sfătuiți să rezolve testele în zile diferite, în condiții apropiate celor de examen (timp, modalitate de redactare, fără să consulte surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), pune la dispoziția elevilor, săptămânal, teste de antrenament pentru pregătirea susținerii examenului de Bacalaureat 2020 național și a Evaluării Naționale. Acestea sunt grupate în seturi, atât pentru elevii clasei a VIII-a, cât și pentru cei care termină, anul acesta, ciclul liceal.

“Ministerul Educației și Cercetării, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), continuă să pună la dispoziția elevilor, săptămânal, teste de antrenament pentru pregătirea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, respectiv a Examenului de bacalaureat național. Aceste teste sunt elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea. Reamintim ca în ziua de luni sunt postate testele, iar vinerea baremele de evaluare și notare”, transmit reprezentanții ministerului.

De săptămâna trecută, Ministerul Educației a schimbat modalitatea de prezentare a testelor de antrenament în seturi, astfel că acum acestea sunt organizate în funcție de opțiunile posibile ale candidatului corespunzătoare pentru fiecare filieră și profil.

“Această grupare a testelor de antrenament va permite fiecărui candidat să își aleagă, în funcție de opțiuni, filieră și profil, setul de teste pentru a se pregăti în vederea susținerii examenului de bacalaureat”, susțin oficiali din minister.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.